Home EĞİTİM OKULA UYUM, ÖĞRETMENLER KADAR EBEVEYNİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

OKULA UYUM, ÖĞRETMENLER KADAR EBEVEYNİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

- Guncellenme Tarihi: 18 Eylül 2017 14:09
3 min read
OKULA UYUM, ÖĞRETMENLER KADAR EBEVEYNİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR için yorumlar kapalı
0

BURSA – Okulların açılmasıyla birlikte okula yeni başlayacak öğrenciler kadar aileleri de zor bir dönemin beklediğine dikkati çeken Klinik Psikolog Nergis Öksüz, çocukların okula uyumunun, öğretmenler kadar ebeveyni de yakından ilgilendirdiğini belirtti.

 

Doruk Sağlık Grubu’ndan Klinik Psikolog Nergis Öksüz, okulların açılmasıyla birlikte çocukları ilk kez okula gidecek olan ailelere çeşitli uyarılarda bulundu.

 

Çocukların okula uyumunun, öğretmenler kadar ebeveyni de yakından ilgilendirdiğini belirten Klinik Psikolog Nergis Öksüz, bazı öğrencilerin sınıf kontrolünü zorlaştıran okul uyumsuzluğunun, sınıfın idaresini öğretmenler için güç hale getirirken, meselenin ebeveynlere kadar yansıdığını dile getirdi.

 

Çocuklarını, ilk iki yılda okula kendisi götüren ebeveynlerin, sınıfta otorite sağlamaya çalışan öğretmenlerin bu çabasını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Nergis Öksüz, “Sınıf içine kadar giren ve okul veya sınıf isleyişine müdahil olmak isteyen ebeveynlerin de akıllarında önemli bir soru var: acaba çocuğum okula alışabilecek mi? Çocuğun ilk sosyal ve resmi ortamı olan okula başladığında, öğretmenine, arkadaşlarına, binaya, kurallara alışması elbette zaman alacaktır. Bu konuyla ilgili öncelikle ebeveynlerin panik yasamaması gerekiyor” dedi.

 

Araştırmaların, insanın, herhangi bir değişim sürecine 3 haftalık bir sürede alışabildiğini gösterdiğini belirten Öksüz, “Bu zaman zarfında, çocuğun davranışlarına bakılarak, zamanla rahatlama olup olmadığına serbest gözlem ile bakılmalı ve zorlandığı konular olursa, yardımcı olunmalıdır. Ebeveynin öğretmen ve öğrenci arasında köprü olduğu unutulmamalı, çocuğa yardımcı olmaya çalışırken öğretmeni yıpratmadığından veliler emin olmalıdır. Eğer genel davranım ritminde sorun görülürse veya okula özgü sorunlar baş gösterirse, mutlaka çocuklarla çalışan ruh sağlığı uzmanlara, psikolog ve psikiyatristlere başvurulmalıdır” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Ercan Özel Belediyenin Borcunu Açıkladı

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, belediyenin geçmiş dönemden devraldığı borç bilgisi…