Home FOTO GALERİ Ulaşıma yeni soluk BUROYDER

Ulaşıma yeni soluk BUROYDER

- Guncellenme Tarihi: 14 Eylül 2017 13:59
12 min read
Ulaşıma yeni soluk BUROYDER için yorumlar kapalı
0

BUROYDER ile ulaşım daha kaliteli

Bursa’nın yeni ulaşım markası BUROYDER

BUROYDER Bursa’ya 25 milyon TL gelir getiriyor

BUROYDER çözüm adresi

Kaliteli ulaşım için BUROYDER kuruldu

Şehirlerarası ve Uluslarası ulaşımda yaşanan sorunların çözülmesi, Bursa’nın ulaşım ve turizm sektöründe hak ettiği yere ulaşması için Bursa otobüs işletmecileri firma yetkilileri tarafından yeni bir dernek kuruldu. Başkanlığını İsa Tacar’ın üstlendiği Bursa Şehirler ve Uluslararası Otobüs Firma Yetkilileri Derneği BUROYDER çalışmalarına başladı.

Firmalararası rekabetin adalet ile sağlanması, haksızlıkların önüne geçilmesi, vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin önlenmesi ve doğru bilgilendirmenin denetlenmesi amacıyla BUROYDER çatısı altında buluştuklarını ifade eden Başkan İsa Tacar, “otobüs işletmeciliğinin kalitesinin artırılması uzun zamandır sektörde tartışılan ancak hayata geçirilemeyen bir süreç. Biz Bursalı otobüs işletmecileri ve firma yetkilileri olarak Anadolu’nun her kentinden köyünden kasabasından insanın geldiği Ulu Şehir Bursa’da çözümün adresi olmak üzere birleştik” dedi.

Kaliteli ulaşım turizmi tetikler

Kentin en önemli sorununun İstanbul ve Avrupa ülkelerine oranlara otel sayılarının ve doluluk oranlarının yetersizliği olduğunu ifade eden Başkan Tacar, “Bugün Van’a gittiğinizde günde 12’den fazla uçakla Dünyanın her yerinden insanın Anadolu’ya giriş yaptığını görürsünüz. Türkiye’nin en büyük sanayi ve turizm ağına sahip tarih ve kültür başkenti Bursa’da çevresindeki havalimanları başta olmak üzere Türkiye’nin ve Avrupa’nın heryerinden otobüslerle onbinlerce ziyaretçi alan bir kent. Her ay Bursa’ya nüfusu kadar yani 3 milyon civarı yurt içi ve uluslararası yolcu taşımaktayız. Kaliteli ulaşımın gücünü arttırdığımızda kentimize gelen insanların sayısının daha fazla olacağına inanmaktayız. Elbette bu artış turizm ve ticaret başta olmak üzere ekonomimizin her alanını pozitif etkileyecektir.

Marka kentin ulaşım markası olacağız

Bursa’nın tarihi ve turistik aurasının ötesinde ekonomisi ile de bir marka kent olduğunu vurgulayan Bursa Şehirler ve Uluslararası Otobüs Firma Yetkilileri Derneği BUROYDER Başkanı İsa Tacar, “kent içi trafiğin yoğunluğunu ve yaşanan kalitesiz ulaşımı her gün bizlerde yaşayarak görmekteyiz. Elbette Bursa içindeki ulaşımın kalitesi kadar kente geliş ve kentten gidiş yapanların ulaşım kaliteside önemli. Bizler kaliteli ve güvenli ulaşımı sağlayacağız. Bursa büyük bir şehir olmasının yanı sıra sorunlarını aşabilen bir kent. Bursa ile birlikte başlattığımız bu girişim inanıyoruz ki kısa sürede Türkiye’nin her terminaline ve kentine ulaşacaktır. Bursa’da başlıca sorunlarımızı çözmek, daha kaliteli seyahati güvenlik ile sağlayabilmek, otobüs firmalarımızın ve çalışanlarımızın haklarını savunabilmek, vatandaş ile firma ve firma ile kent arasında diyalog kurabilmek istiyoruz. Kısacası marka kentin ulaşım markası BUROYDER olsun diye emek harcıyoruz” dedi.

BUROYDER’in Bursa’ya katkısı yıllık 25 milyon TL

Bursa Şehirler ve Uluslararası Otobüs Firma Yetkilileri Derneği BUROYDER ile kentin ulaşım sektörünün Bursa’ya sağladığı 25 milyon TL geliri arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Tacar, “günde yaklaşık bin 200 otobüs Bursa’ya giriş-çıkış yapıyor. Bu bin 200 otobüs yılda ortalama 50 milyonun üstünde yolcuyu Bursa’ya taşıyor. Türkiye’nin ulaşımda en önemli şehri Bursa. Biz şehirler ve uluslarası otobüs ve firma yetkilileri bu ekonomiyi yönetiyoruz. Bursa’ya yıllık ortalama 25 milyon yani eski para ile 25 trilyon katma değer kazandırıyoruz. Bu para sadece bizim Büyükşehir Belediyesi bütçesine ödediğimiz rakamlardır. Ayrıca otobüs bakımlarımız, akaryakıt giderleri, yiyecek ve içecek alımlarımızı eklediğimizde bu rakam çok yüksek oranlara ulaşmaktadır. Türkiye’de sektöre yönelik ilk dernek biziz. Burada büyük bir emek harcanıyor ve bu emeğin sahipleri olan emekçilerinde haklarının güvence altında tutulması gerekiyor. Bizler otobüslerimizin yol kontrollerini, yer kontrollerini, ulaşım kalitesini, öneri ve şikayetlerin anında çözümlenmesini ve aynı zamanda müşteri memnuniyetini arttırmayı hedefliyoruz. Bursa doğru ulaşım ile önümüzdeki 5 yılda yıllık 2 bin otobüs ile ulaşımına güç katabilir. Kent dinamikleri ile ortak hareket etmek, belediyelerimiz ve valimiz başta olmak üzere tüm kurumlarla koordineli çalışmak istiyoruz. Bursa ticaret ve sanayi kenti olduğu kadar tarım kenti. Bursa’ya gelenler ya ticaret yapmak yada turizm için gelmiyorlar. Bursa’ya gelenler ayrıca tarım veya sanayi işçisi olarakta mevsimlik olarak geliyorlar. Bursa’nın bu gücünü en iyi okuyanlar olarak BUROYDER ile bir çatı altında buluştuk. İnanıyoruz ki, Bursa Şehirler ve Uluslararası Otobüs Firma Yetkilileri olarak kentin ve Büyükşehirimizin kazanımlarını önümüzdeki yıllarda daha üst seviyelere ulaştırabileceğiz” dedi.

Çavuşoğlu’na güveniyoruz

Ak Parti Bursa Milletvekili Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu sivil toplum derneklerine yönelik çalışmaları ve vatandaşların dertleri ile dertlenen bir kişi olduğundan ötürü çok yakından tanıdıklarını vurgulayan BUROYDER Başkanı İsa Tacar, “Başbakan Yardımcımız Hakan bey özellikle mütevazi ve dürüst kişiliği ile bu koltuğu hak etmiştir. Bizler Anadolu’nun her yerinden yolcu taşıyan kişiler olarak hükümetimizin pozitif çalışmalarının ve başarılarının vatandaşta yansımalarını en iyi görenleriz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye çok mesafe kat etti. Duble yollar dışında şehirlerarası otobüs terminallerinin yenilenmesi önemli. Başbakanımız Binali Yıldırım döneminde ulaşıma dair çoğu sorunumuzu aştık. Yeni bakanlarımızdan da benzer başarıları bekliyoruz. Anadolu’nun kalbinin attığı Bursa Şehirlararası Otobüs Terminaline ve BUROYDER merkezine Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu ve Milletvekillerimizi bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin bizlere her daim gösterdiği yol göstericilikten ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz” diyerek kente hizmete hazır olduklarını ifade etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Bozbey, BURBAK Sözünü Tuttu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim döneminde de vaat ettiği üzere; ca…