Home FOTO GALERİ Kültürlerarası Vatandaşlık Seminerleri Nilüfer’de yapılıyor

Kültürlerarası Vatandaşlık Seminerleri Nilüfer’de yapılıyor

- Guncellenme Tarihi: 13 Eylül 2017 13:14
4 min read
Kültürlerarası Vatandaşlık Seminerleri Nilüfer’de yapılıyor için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi, kültürlerarası diyaloğu teşvik etmek amacıyla Anna Lindh Vakfı tarafından düzenlenen Kültürlerarası Vatandaşlık Seminerleri’nin Türkiye Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor. Farklı ülkelerden katılımcıların yer aldığı çalıştayda, kültürlerarası vatandaşlığa ilişkin projeler geliştirildi.

 

Nilüfer Belediyesi, üyesi olduğu Anna Lindh Vakfı tarafından düzenlenen Kültürlerarası Vatandaşlık Seminerleri’nin Türkiye Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor. Türkiye, Fas, İtalya, İngiltere, Bosna Hersek ve Slovenya’dan çeşitli kurum ve derneklerin temsilcilerinin katıldığı çalıştay, Nilüfer İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 7 Eylül’de başlayan ve 15 Eylül’e kadar  devam edecek olan çalıştayda katılımcılar, uygulamalı eğitimlerin yanı sıra kültürlerarası vatandaşlık konusunda farklı projeler gerçekleştiriyor. Daha önce Fas ve İtalya’da gerçekleştirilen Kültürlerarası Vatandaşlık Seminerleri, Avrupa ile Akdeniz bölgesi arasında kültürlerarası diyaloğu teşvik etmeyi ve kültürlerarası vatandaşlık eğitimi platformu geliştirmeyi hedefliyor.

“SIĞINMACILARIN YOLCULUK SERÜVENİ” BU SERGİDE

Çalıştay kapsamında bir de fotoğraf sergisi açıldı. Konak Kültürevi’ndeki “Sığınmacıların Yolculuk Serüveni” adlı fotoğraf sergisinin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile sığınmacılara yaptığı önemli yardımlardan dolayı Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Midillili balıkçı Kostas Pinteris de katıldı.

Sergi açılışında konuşan Başkan Mustafa Bozbey, “Dünyada sığınmacı kavramını ortadan kaldıracak bir anlayışı sergilemek gerekiyor. İnsanlar, bir yerden başka bir yere doğduğu toprakları zorunlu bir şekilde terk ederek değil, özgürce gitmeli. Savaşın ve insanlık dramının yaşandığı ülkelerde insanlar, kendilerini daha özgür hissedebilecek yönlere doğru kaçmaya çalışıyorlar. Bunu yaparken de maalesef hayatlarından oluyorlar. Açılışını yaptığımız sergi, bu konuda önemli bir farkındalık yaratacak” dedi.

Her fotoğraf karesinin ayrı bir hikayeye sahip olduğu  “Sığınmacıların Yolculuk Serüveni” sergisi, 14 Eylül tarihine kadar Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.

Sığınmacı olarak yolculuk yapmış kişilerin karşılaştıkları olayları konu alan fotoğraf sergisi, Nilüfer’in ardından Bulgaristan, İsveç, Makedonya ve Yunanistan’da da izlenime sunulacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…