Home FOTO GALERİ Yavru Ebabil Kuşu Bulundu

Yavru Ebabil Kuşu Bulundu

- Guncellenme Tarihi: 12 Eylül 2017 13:37
2 min read
Yavru Ebabil Kuşu Bulundu için yorumlar kapalı
0

Ebabil Kuşu Emin Ellerde

 

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne getirilen yavru ebabil kuşu tedavi ve gözetim altına alındı.

 

Bir vatandaş tarafından Yenibağlar Mahallesi’nde sokakta bulunan kuş yavrusu, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne getirildi. Veterinerler tarafından tedavi altına alınan yavru kuşun, dünyanın en nadir kuşlarından biri olan, kendine has özellikleri ile halen esrarını koruyan ebabil kuşu olduğu belirlendi.  Uyumak da dahil olmak üzere tüm ihtiyaçlarını havada gideren ebabil kuşları havada en uzun kalan ve en hızlı uçan kuşlardan biri olarak biliniyor. Ebabil kuşu neredeyse tüm ömrünü uçarak geçirdiği için yerde çok nadir görülüyor. Nisan ayında üreme için Afrika’dan Türkiye’ye gelen göçmen kuşun adı Kur’an-ı Kerim’de Fil Suresinde de geçiyor.

 

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde görevli Veteriner Hekim Kadir Özdemir, “Ebabil kuşunun herhangi bir rahatsızlığı yok. Sadece yavru olduğu için uçma kabiliyeti gelişmemiş. O sebeple biraz büyütülmesi gerekir. Yavru kuşun beslenme ve su ihtiyacını karşıladık. Orman Bölge Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz. Orada yetişkin hale geldikten sonra doğaya bırakılacak” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…