Home FOTO GALERİ CHP BURSA 94. YILDA ÜYE KATILIM TÖRENİ DÜZENLEDİ

CHP BURSA 94. YILDA ÜYE KATILIM TÖRENİ DÜZENLEDİ

- Guncellenme Tarihi: 9 Eylül 2017 16:50
11 min read
CHP BURSA 94. YILDA ÜYE KATILIM TÖRENİ DÜZENLEDİ için yorumlar kapalı
0

CHP Bursa İl Kadın Kolları Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94. Kuruluş Yıldönümünde üye katılım töreni düzenledi. İl Başkanlığında gerçekleşen törende konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Vidan Özkula, yeni üyelerin katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

CHP Bursa Örgütü partinin 94. Kuruluş yıldönümü etkinliklerini İl Kadın Kollarının düzenlediği üye katılım töreniyle sürdürdü. Törene Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İl Yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. İl Başkanlığında düzenlenen törende konuşan İl Kadın Kolu Başkanı Vildan Özkula, yeni üyelerin katılımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Partimizin üye katılım törenine geldiniz. Bugün burada yeni üyelerimiz ve üye olmak için başvuran 40 yeni üyemiz var. Bugün hem üye katılımı gerçekleştirecek hem de üyelik için başvuran ancak çeşitli sebeplerle aramızda olamayan arkadaşlarımızın üyelik formlarını işleme alacağız. Törenimize katılan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU: SİZLERLE DAHA GÜÇLÜYÜZ

Vildan Özkula’nın ardından söz alan Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu partinin 94. Kuruluş yıldönümünü umutlu bir şekilde kutladıklarını ve yeni katılan üyelerle daha güçlü olacaklarını belirterek; “Hem ülkemizin hem dünyanın en köklü partilerinden Cumhuriyet Halk Partisi. Biz partimizin geçmişiyle gurur duyuyoruz. Böyle bir partinin üyesi olduğumuz için, emek veren bütün yoldaşlarımızla da gurur duyuyoruz. Çünkü bizler hem kuruluşun hem kurtuluşun partisiyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmak için yol aldık. Kuvayi Milliye ruhuyla mücadeleye devam ediyoruz. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin devamıyız. Bu Cumhuriyeti ilelebet hem muhafaza hem de müdafaa edeceğiz. Sonsuza dek yaşatacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Tek bir Cumhuriyet Halk Partili kalsa bile Cumhuriyet Halk Partisi de Cumhuriyet de sonsuza dek yaşayacak. Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan arkadaşlarımız, bir süre sonra Cumhuriyet Halk Partili olmanın ne kadar önemli olduğunu anlayacaksınız. Çünkü ülkenin neresine giderseniz gidin, kendinizi hiçbir zaman yalnız hissetmiyorsunuz. En ücra köşede dahi başınız sıkışsa Bir Cumhuriyet Halk Partisi tabelası görüyorsunuz, kapısını çalıyorsunuz ve her derdinize deva buluyorsunuz. Çünkü biz hakikaten büyük bir aileyiz ve böyle olmaya devam edeceğiz. Sizlerle daha güçlüyüz” şeklinde konuştu.

HAYRİ TÜRKYILMAZ: CUMHURİYET SEVDALISIYIZ

Üye katılım töreninde konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, yeni yelerin çok anlamlı bir günde partiye katıldıklarını vurgulayarak; “Partimizin 94. Yılını kutlarken böylesine anlamlı bir günde partimize katıldıkları için yeni arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Bizler artık umudu, cesareti daha yüksek olan, hiç korkmayan, bu ülkenin Cumhuriyetini kuran ve yaşatan ve sonsuza dek yaşatacak olan partinin üyeleriyiz. Bu anlayış ve düşünceyle artık korkması gerekenler korkacak. Bizler bu ülkeyi karış karış, özgürlüklerin ve cumhuriyetinin tüm değerlerinin coşkuyla yaşandığı bir ülkeyi gerçekleştirene kadar, yeniden inşa edene kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Misak-ı Milli sınırları içerisindeki tüm yurttaşlarımızın kardeşliğinin devletimizin tekliğini ve bölünmez bütünlüğünün yılmaz savunucuları olarak yolumuza devam edeceğiz.  Bu bizim için, atamızdan bize bıraktığı en önemli mirastır. Bu miras da bizim gerekirse uğruna canımızı vereceğimiz değerlerimizdir. Yeni katılan arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum. Daha güçlüyüz. daha da güçlü olacağız. Çünkü biz Türkiye sevdalısıyız, Cumhuriyet sevdalısıyız. Atatürk’ün yılmaz savunucuları, onun yoldaşlarıyız. Yolumuza aydınlık bir şekilde devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

MUHARREM OR: EN GÜÇLÜ ÜYELERİMİZ KADINLAR

Türkyılmaz’ın ardından konuşan İl Sekreteri Muharrem Or, Cumhuriyeti kuranların çok daha zor koşullarda olduklarını, bunun herkesçe bilindiğini ancak çoğunlukla söylemde kaldığına dikkat çekti. Cumhuriyet devrimlerine ve Atatürk’e yönelik saldırılar olduğunu hatırlatan Or konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunu hepimiz biliyor ve dile getiriyoruz. Ancak ne yazık ki bunu söylemde dile getiriyoruz. Yaşarken ve cumhuriyet ve Atatürk devrimlerine karşı olan güçler, karşı devrim hareketini örgütlerken birer birer bunları hayata geçirirken bizler sadece seyrettik çoğu zaman bunları. Güçleri yok, yapamazlar dedik ve bugünlere kadar geldiler. Ve bugün çok ileri adımlar attıklarını görüyoruz. Yeni bir devlet inşa ettiklerini de açıkça dile getiriyorlar. O nedenle sizin gibi değerli kadınlarımızın aramıza katılması, yeniden yapılanmakta olan bana göre yeni bir ulusal kurtuluş mücadelesinin en güçlü üyeleri bana göre kadınlar. Çünkü emperyalizme karşı ulusal kurtuluş mücadelesinde de en önemli görevi kadınlarımız üstlenmişti. Anadolu’nun her köşesinde kağnılarca cephane taşıdılar. Çok gizli görevler üstlendiler, Kara Fatma gibi kadınlarımız olmuştur. O nedenle yeni katılan arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum. Büyük ailemizin daha da büyüdüğüne tanık olmak bana onur ve gurur veriyor. Cumhuriyet için, bağımsızlık için, demokrasi için, insan hakları mücadelesi için hoşgeldiniz aramıza.” Konuşmaların ardından partiye üye olanlara rozetleri takıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…