Home EĞİTİM OSMEK’te Yeni Dönem Kayıtları Başladı

OSMEK’te Yeni Dönem Kayıtları Başladı

- Guncellenme Tarihi: 6 Eylül 2017 13:22
3 min read
OSMEK’te Yeni Dönem Kayıtları Başladı için yorumlar kapalı
0

OSMEK’te Eğitimler Başlıyor

 

Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ücretsiz olarak hizmet verdiği, Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’na (OSMEK) kayıtlar başladı.

 

Osmangazi Belediyesi tarafından uzun yıllardır aralıksız olarak düzenlenen OSMEK kursları, bu yıl da farklı branşlarda vatandaşlara hizmet verecek. Vatandaşlara, hem mesleki eğitim hem de sosyal aktivite sunmak amacıyla düzenlenen kurslar; Soğanlı, Akpınar, Ördekli, Emek, Seyyid Usül ve Haraçcıoğlu Kültür Merkezleri ile Altınova, Bağlarbaşı, Doburca, Namık Kemal, Pınarbaşı ve Sakarya hizmet binalarında gerçekleştirilecek. Kurslara katılacak kursiyerlere yılsonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Kursiyerler, aynı zamanda kurs süresince yaptıkları çalışmalarını yılsonunda düzenlenecek etkinlikte sergileme imkânı da bulacak.

 

OSMEK’te bu yıl açılacak kurslar arasında resim, bilişim teknolojileri, giyim, üretim teknolojileri, İngilizce, resim, tiyatro, drama, gitar, keman, bağlama, bilgisayarlı muhasebe, el sanatları, ev mefruşatı, iğne oyası, ebru sanatı, Arapça, koza, ney, autocad, tezhip, geleneksel el nakışları, filografi, takı tasarım, diksiyon, hasta kabul, çocuk bakımı, okuma-yazma, ney, web tasarım ve Almanca gibi branşlar yer alıyor. El sanatları, enstrüman kursları, ev mefruşatı, resim, tekstil-konfeksiyon gibi kurslar, 720 saat olarak uzun soluklu kurslar olup yaklaşık 2017-2018 eğitim-öğretim yılı boyunca sürecek. Bilişim teknolojileri, filografi, bilgisayarlı muhasebe gibi kurslarda ise eğitimler, ortalama 3 ay kadar sürecek. Kurslarda görev alacak öğretmenler, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirildi.

2017-2018 dönemi OSMEK’e katılmak isteyenler internet üzerinden http://osmek.osmangazi.bel.tr adresine 30 Eylül’e kadar online başvuru yapabilirler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…