Home FOTO GALERİ MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSUNU TAMAMLAYANLARIN SERTİFİKALARI MİLLETVEKİLİ GÖZGEÇ’TEN…

MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSUNU TAMAMLAYANLARIN SERTİFİKALARI MİLLETVEKİLİ GÖZGEÇ’TEN…

- Guncellenme Tarihi: 28 Ağustos 2017 02:33
3 min read
MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSUNU TAMAMLAYANLARIN SERTİFİKALARI MİLLETVEKİLİ GÖZGEÇ’TEN… için yorumlar kapalı
0

Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyon Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Bursa İl Koordinatörlüğü ile Osmangazi Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Mantar Yetiştiriciliği” kursundan başarılı olan 18’i kadın olmak üzere toplamda 48 kişiye sertifikalarını takdim etti.

Türkiye’de ilk olarak Bursa ilinde düzenlenen mantar yetiştiriciliği kursu hakkında açıklamalarda bulunan Gözgeç, “Kırsal alanda insan varlığının devam ettirilmesi, doğal kaynaklarımızın geliştirilmesi, kırsaldaki yaşam standartlarının yükseltilmesi ve sürdürülebilir bir kırsal yaşamın sağlanması amacıyla kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Kurulduğu yıldan beri birçok vatandaşımıza destek vermiştir. Bu kapsamda Osmangazi Halk Eğitim Merkezi ile birlikte düzenlenen eğitimler de büyük önem taşımaktadır” dedi.

TKDK tarafından düzenlenen eğitimler ile kurslara kadınların ilgi göstermesinin sevincirici olduğunu söyleyen Gözgeç, “Kazan-kazan modeli ile destek verdiğimiz iş sahipleri sayesinde birçok kişiye istihdam sağlanmış olmaktadır. Böylelikle işçi kazanacak, işveren kazanacak, Türkiye Kazanacaktır” diye konuştu.

Mantar yetiştiriciliği kursunu başarı ile tamamlayanlara sertifikalarının verildiği törene AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyesi Emine Yavuz Gözgeç ile birlikte TKDK Bursa İl Koordinatörü Ömer Bersun ve kurum yetkililerinin yanı sıra Osmangazi Halk Eğitim Merkezi yöneticileri katıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 1 Mayıs’ta Ulaşım Ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tören ve kutlamalara kolaylıkla ulaşabilmesi am…