Home FOTO GALERİ Marmarabirlik’ten Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’na ziyaret

Marmarabirlik’ten Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’na ziyaret

- Guncellenme Tarihi: 26 Ağustos 2017 13:49
4 min read
Marmarabirlik’ten Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’na ziyaret için yorumlar kapalı
0

Başkan Asa, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’nu ziyaret ederek, şubat aylarında don, çiçeklenme döneminde uzun süreli yağışlar nedeniyle oluşan hasarın TARSİM kapsamına alınması için destek istedi. Çavuşoğlu ise konu ile ilgili girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

 

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa İlgen, Osman Bostancı ve Genel Müdür İsmail Acar ile birlikte Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Başkan Asa, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olan Çavuşoğlu’na başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarette Çavuşoğlu’na, Marmarabirlik’in dünü, bugünü ve gelecek hedefleri hakkında bilgi veren Asa, “Marmarabirlik’in geleceğini planlamaktayız. Gelecek için büyük önem taşıyan projelerimizin hazırlıkları devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz haftalarda başvurusunu gerçekleştirdiğimiz AB destekli IPA hibe projesi ve Marmarabirlik’in yurtdışı marka destek programı olan Turquality kapsamına alınması konularında da sizlerin desteklerine ihtiyaç duymaktayız” dedi.

 

TARSİM KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ

Asa ziyarette, zeytin üreticilerinin sıkıntılarına da işaret ederek, 2010 yılından bu yana iklim koşullarının yarattığı hasarın üreticilerin mağdur olduğu konuların başında geldiğini bildirdi. Asa, “Zaman zaman yaşanan olumsuz mevsim koşulları, üreticilerimiz için büyük kayıplar yaratmaktadır. Şubat aylarında don, mayıs ayında da çiçeklenme döneminde görülen uzun süreli yağışlar nedeniyle oluşan hasarın, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamına alınması için sizlerden desteklerinizi bekliyoruz. Bizlere vakit ayırarak üreticilerimizin sorunlarıyla

yakından ilgilendiğiniz için 32 bin üretici ortağımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

 

ÜRETİCİNİN MEMNUNİYETİNİ SAHADA GÖRÜYORUZ

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her zaman üreticinin yanında olmaya hazır olduklarını söyledi. Marmarabirlik’in bugünkü tabloya bakıldığında geçmişe göre çok daha iyi bir durumda olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, Marmarabirlik hakkındaki memnuniyeti sahada üreticilerden de duyduklarını dile getirdi. Çavuşoğlu, Asa’nın TARSİM konusundaki talebini de değerlendirerek, üreticinin kazancının artması için don ve yağmur hasarının TARSİM kapsamına alınması amacıyla gerekli girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …