Home FOTO GALERİ YILLIK İZİN YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİM…

YILLIK İZİN YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİM…

- Guncellenme Tarihi: 25 Ağustos 2017 14:10
4 min read
YILLIK İZİN YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİM… için yorumlar kapalı
0

BARIŞ GÜL: “YILLIK İZİNLER ARTIK BÖLÜMLER HALİNDE KULLANILABİLECEK”

BURSA – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan düzenlemede yıllık izin kullanımı noktasında birçok değişikliğe yer verildi.

Peki, yeni yönetmelik yıllık izin kullanımını nasıl etkileyecek. Faveo Eğitim ve Danışmanlık Genel Müdürü Barış Gül, söz konusu düzenleme ile birlikte değişen yıllık ücretli izinlerle ilgili bir değerlendirme yaptı. Yönetmeliğin 6. maddesinin 3. fıkrasında yer alan ‘en çok üçe bölünebilir ibaresinin ‘bölümler halinde kullanılabilir’ olarak değiştirildiğini ifade eden Barış Gül, “Bakanlığımız tarafından yapılan düzenlemede tarafların anlaşması ile bir bölümü 10 günden aşağı olmamak üzere “en çok üçe bölünebilen” yıllık ücretli izinlerin bölümler halinde kullanılabilmesine imkân tanındı” şeklinde konuştu.

Gül, “Bundan önceki dönemlerde şuan ki düzenlemede yapılan değişiklikler işveren ve işçinin anlaşması halinde uygulanabiliyordu. Ancak bunun yasal bir düzenleme ile çerçevelenmesi hem işçi hem de işveren açısından önemliydi” diye konuştu.

Yıllık izin yönetmeliği değişikliğiyle en çok üçe bölünebilen ücretli izin süreleri artık bölümler halinde kullanılabileceğini ifade eden Barış Gül, değişiklikle birlikte yeraltı işçilerinin yıllık ücretli izin sürelerini dörder gün artırarak kullanabileceğini de söyledi.

Yönetmelikte alt işveren tarafından çalıştırılan işçilerle ilgili değişiklikler de yapıldığını kaydeden Gül, “Öte yandan artık alt işveren işçilerinden, alt işvereni değiştiği halde aynı iş yerinde çalışmaya devam edenlerin yıllık ücretli izin süreleri, aynı iş yerinde çalıştıkları süreler dikkate alınarak hesaplanacak. Asıl işveren, alt işveren tarafından çalıştırılan işçilerin hak ettikleri yıllık ücretli izin sürelerinin kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmek ve ilgili yıl içinde kullanılmasını sağlamakla, alt işveren ise tutmak zorunda olduğu izin kayıt belgesinin bir örneğini asıl işverene vermekle yükümlü olacak” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …