Home FOTO GALERİ MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN TOPLU SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN TOPLU SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

- Guncellenme Tarihi: 25 Ağustos 2017 15:13
14 min read
MEMUR-SEN BURSA İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN TOPLU SÖZLEŞME AÇIKLAMASI için yorumlar kapalı
0

NUMAN ŞEKER: “ÇATIŞMAYI DEĞİL; UZLAŞMAYI TERCİH EDEN BİR TAVIR GÖSTERDİK”

 

BURSA- Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, 4. Dönem Toplu Sözleşmesi’ni değerlendirdi. Toplu sözleşmede Türkiye’nin içeride ve dışarıda yaşadığı olağan durumun dikkate alındığını ifade eden Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, çatışmayı değil uzlaşmayı tercih eden bir tavır göstererek; “İki yılda yüzde 17,54’lük zam ile kamu çalışanlarımızın yüzünü yine güldürdük” dedi.

 

Ağustos ayında 5 milyonu aşkın memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 4. Dönem Toplu Sözleşme’de mutabakata varılmasıyla birlikte Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, sendika binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla sözleşmeyi değerlendirerek Bursa kamuoyunu bilgilendirdi.

 

“KAMU ÇALIŞMALARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK KAZANIMLAR ELDE EDİLDİ”

Sendika 11 hizmet kolunun başkanları ve üyelerinin katılımıyla yaptığı basın açıklamasında Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, “Ülkenin içinde bulunduğu çetin şartlar ve hassas süreçler dikkate alındığında varılan uzlaşmanın olası bir gerginlik ihtimalini devre dışı bırakmasını en az elde edilen kazanımlar kadar değerli bir kazanım olarak görüyoruz. 15 Temmuz gibi ciddi bir badireyi henüz atlatmış ve bunun bir devamı olarak gördüğümüz küresel kuşatmanın giderek kesifleştiği ülkemizin bu şartları dikkate alındığında elde ettiğimiz kazanımların değeri daha iyi anlaşılacaktır” dedi. Bir önceki toplu sözleşmede elde edilen kazanımlarla bu dönemde elde edilen kazanımı değerlendiren Numan Şeker, “Geçtiğimiz dönemde ülkenin kaosa sürüklenmesinin istendiği 15 Temmuz darbe hain darbe girişimi öncesi gerçekleştirildi. O şartlar içinde memura genel itibari ile yüzde 18 gibi bir kazanım elde edildi. Bu dönemde ise ülkemizin içeride ve dışarıda neredeyse bir savaş halinin yaşandığı durum söz konusudur. Masada çatışmayı değil; uzlaşmayı tercih eden bir tavır sergileyerek, 17,54’lük bir kazanımla ayrıldık. Bir önceki yıla göre 0,5 puanlık bir düşüş söz konusu olmuştur. Genel itibariyle de kamu çalışanlarımızı yüzünü bir güldürecek bir kazanımdır” diye konuştu.

 

YÜZDE 17,54 ZAM, 258 MADDELİK KAZANIM SAĞLADIK”

14 Ağustos tarihinde Kamu İşveren Heyeti’nin ilk teklifinin kabul edilemez olduğunu hatırlatan Numan Şeker, “2018 için 3+3 ve 2019 için 3+3 olarak açıklanan ilk teklif, 15 Temmuz’u yaşamış bir Türkiye’nin şartlarının farkında olmakla birlikte memurun rıza göstermeyeceği bir teklifti kabul edemezdik. Sunulan teklifin bir miktar daha artırılmaması durumunda imza atmayacağımızı beyan ettik. Türkiye’nin şartlarını biliyorduk ancak memurun razı olmayacağı bir teklife ‘evet’ diyemezdik ve demedik. Yeni bir teklif beklerken boş durmadık ve hükümet yetkilileri, sayın bakanlar, Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeler yaptık. Bir yandan da genel başkanlar ve il başkanlarımızla istişare toplantılarımızı sürdürdük, yol haritamızı değerlendirdik. Son gece mutabakatsızlık netleşmişti. Kamu İşvereni tarafından yeni bir olumlu adım atıldı. Olabileceğin ve alınabileceğin son noktasını gördükten sonra gece saatlerinde başkanlarımızla istişare ettik ve nihayet uzlaşma sağladık. 3+3+3+3 olarak sunulan ilk teklifte 27 milyar olan bütçe payını 9 milyar TL artırdık. Sunulan ilk teklifte yüzde 12,5 olan oranı yüzde 17,54’e çıkararak yüzde 40 oranında bir artış sağladık. Zam oranlarının enflasyonun altında kalması halinde aradaki fark kadar enflasyon farkı zammı maaşlara yansıtılacak. Bunun yanı sıra kamu çalışanlarımız için 258 maddelik bir kazanım elde ettik” diye konuştu.

 

“EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞINDA 422 TL’LİK ARTIŞ

Sağlanan uzlaşma ile en düşük kamu görevlisi maaşında 422 TL’lik artış sağlandığının altını çizen Şeker, “En düşük memur maaşı 2018’in ilk yarısında bin 945 TL, 2019’da 2093 TL’ye yükselecek. En düşük memur maaşı, aile yardımı dahil 2018’in ikinci yarısında 2 bin 929; 2019’un ikinci yarısına gelindiğinde 3 bin 198 TL’ye yükselmiş olacak. En düşük memur emeklisi maaşı 1 Ocak 2018 itibariyle 2.093 TL’ye yükselecek. Emekli olan kamu görevlisine 1 Ocak 2018’de 1.448 TL tazminat ödemesi yapılmasını sağladık. Toplu sözleşme ikramiyesi yüzde 17,54 artırılarak 91 TL olarak ödenecek. 4/C’li personele 256 TL ek ödeme verilmesini, 95 TL tutarında da fazla çalışma ücreti almasını sağladık. Öte yandan 2.334 TL olan maaşı, yüzdelik zam ve ek ödeme artışı ile birlikte 2.492 TL’ye çıkacak ve ocak ayında toplam maaş artış oranı yüzde 6,77’ye ulaşacak. 4/C’li personele çalışmayan eşi için ise 270 TL eş yardımı ve 63 TL çocuk yardımı verilmesini sağladık” şeklinde konuştu.

 

“DEĞERLER ANLAMINDA DA MASADAN ÖNEMLİ KAZANIMLARLA AYRILDIK”

Değerler noktasında kamu çalışanlarına daha önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de önemli kazanımlar elde ettiklerini işaret eden Numan Şeker, “Bilindiği gibi önceki toplu sözleşmede memurlarımıza Cuma namazı iznini kazandırdık. Bu dönemde de kamu görevlilerinin hac farizalarını yerine getirmek için 20 günlük ücretsiz izin kullanabilmelerini sağladık” diyerek şöyle devam etti: “Kamu kurum ve kuruluşlarının helal gıda sertifikasıyla tanışmasını sağladık. Bunun yanı sıra Engelli çocuğu olan kamu görevlilerine çocuk yardımını yüzde 50 artırdık. Engelli kamu görevlilerinin eğitimlerinde, çalışma koşullarında ve diğer haklarında iyileştirilmeler sağladık.”

 

“TOPLU SÖZLEŞMENİN MİMARI MEMUR-SEN”

Memur-Sen’in bugüne kadar yetkili olarak girdiği bütün toplu sözleşmelerden memura çok önemli kazanımlar sağlayarak yüzünün akıyla çıktığını vurgulayan Numan Şeker, “Memur-Sen’in bugüne kadarki kazanımlarını anlayabilmek için, bizim yetkili olduğumuz dönemlerden önceki toplu sözleşme sonuçlarına bakılması yeterli olacaktır. Enflasyonun yüzde 10’u geçtiği dönemlerde, imza attıkları yüzde 2+2’lere, 3+3 gibi artışlara başarı diyenlerin bugün ürettiğimiz kazanımlara dil uzatmalarını gayri ciddiliğin son sürümü olarak değerlendirdiğimizi ifade etmek isteriz. Öyle anlaşılıyor ki Memur-Sen’in, yıllardır elde ettiği yüksek oranlı kazanımlar ciddi bir çıta oluşturmuştur ve kimi sendikalar Memur-Sen öncesi dönemin kazanımlarını unutup kendi dönemlerinde hayalini kurup teklif dahi edemedikleri Memur-Sen’in kazanımlarını değerlendirmektedirler. Bu da gösteriyor ki kazanımın ölçütü yine bizzat Memur-Sen’dir diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Memur-Sen değerleriyle, duruşuyla özgün ve özgür sendikacılığın temsilcisidir. Sadece toplu sözleşme sürecinde değil, sonrasında da kamu görevlilerinin kazanımlarını artırmak için durup dinlenmeksizin çalışmaktadır. Memur-Sen’i güçlü kılan değerleri ve üyeleridir. Bu kazanımların elde edilmesine fedakarlıklarıyla katkı sunan teşkilatımız, sendikalarımızın yönetim kurulları ve başkanları ile emeği geçen herkese teşekkür ediyor; 4. Dönem Toplu Sözleşmesi’nin bütün milletimize ve kamu görevlilerine hayırlar getirmesini diliyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…