Home FOTO GALERİ GÖLCÜK’E MUDANYA’DAN KIRKYAMA KATKISI

GÖLCÜK’E MUDANYA’DAN KIRKYAMA KATKISI

- Guncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2017 15:36
3 min read
GÖLCÜK’E MUDANYA’DAN KIRKYAMA KATKISI için yorumlar kapalı
0

Mudanya Kent Konseyi bünyesinde bu yıl açılan kırkyama kursunda öğrenim gören kursiyerler, Gölcük’te davet üzerine Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği’ne katıldı.

Gölcük Belediyesi’nin bu yıl 18-20 Ağustos tarihlerinde 8.’sini düzenlediği Uluslararası Kırkyama Festivali Çalıştayı, Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda açıldı. Geleneksel el sanatları ve kırkyama ustalarının da hazır bulunduğu şenlikte, Mudanya Kent Konseyi Kültürel ve Sosyal İşler Sorumlusu Tümay Erim Öztan ile kurs öğretmeni Aynur Coşkuner ve kursiyer Semra Diriker de yerlerini alarak “Mudanya Kent Konseyi” adına açtıkları el sanatları ve hediyelik eşya stantlarıyla ilgi gördü. Şenlik alanında Türkiye’nin farklı yörelerinden gelen sanatçılar ile yurtdışından gelenlerin birbirinden güzel eşsiz eserlerini de yakından takip eden Mudanyalı kadınlar, çalıştayları da ilgiyle takip etti. Makedonya ile güzel dostluklar da kuran kadınlar, birbirlerine iki ülke adına işbirliği sözü verdiler.

1165 PARÇA KUMAŞTAN BARIŞ YORGANI

Katılımcıların el emekleri olan kırkyama parçalarıyla Edremit Kent Konseyi Turizm Tanıtma Derneği’nin katkı ve organizasyonuyla 2005 yılından bu yana oluşturulan “Kardeşlik ve Barış Yorganı”na katılımcılar, el emekleri olan kırkyama parçalarını eklediler. Bin 165 parça kumaştan oluşan “Kardeşlik ve Barış Yorganına”, Mudanya Kent Konseyi kırkyama öğretmeni Aynur Coşkuner’in katkılarıyla hazırlanan parçayla katkı sağlandı.

Festival boyunca katılımcı ülkelerin müzik dinletileri, Sokak atölye çalışmaları, Folklor gösterileri, Ödüllü fotoğrafçıların fotoğraf gösterileri, Defileler, Sergi Turları, Teknik Paylaşım Atölye Sergi Tanıtımı, GFSD Fotoğraf Sergisi, Türk ve Osmanlı Mutfağı Tanıtımı, Pişmaniye Gösterisi ve İkramı, Çeyizin at ile taşınması Tiyatro Gösterimi (Sırf Tiyatro Grubu) vatandaşların beğenisine sunuldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…