Home FOTO GALERİ ÜNİVERSİTE CAMİİ TEMELİ DUALARLA ATILDI

ÜNİVERSİTE CAMİİ TEMELİ DUALARLA ATILDI

- Guncellenme Tarihi: 13 Ağustos 2017 14:48
6 min read
ÜNİVERSİTE CAMİİ TEMELİ DUALARLA ATILDI için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Üniversite Camii’nin temeli düzenlenen törenle ve dualarla atıldı. Çürük olduğu için yıkılan eski Sunğipek Camiinin yerine yapılacak olan Üniversite Camii Temel Atma Törenine Ak Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mestan, Zekeriya Birkan ve İsmail Aydın, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın yanı sıra, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı.

1983 yılında hizmete giren Sunğipek Camii’nin deniz kumu ile yapıldığını belirterek kunoşmasına başlayan Refik Yılmaz, deprem testi sonrasında çürük raporu alınan binanın yıkımının da bir saat içinde tamamlandığına dikkat çekti. “Cemaatimizi ve Camimizi adeta Allah Korumuş” diye konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, U.Ü. Gemlik Yerleşkesi girişinde Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan yeni caminin tamamının Belediye mimar ve mühendisleri tarafından projelendirildiğini söyledi. Adliye, Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlarının da deprem testi sonrasında yıkıldığını hatırlatan Refik Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş binalarının kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesinin öncelikli projeleri olduğunu vurguladı. Devletin hafızasının kaybolmaması adına kamu kurum ve kuruluş binalarının sağlam ve modern olmasına dikkat ettiklerini ifade eden Refik Yılmaz, Ziraat Odası Binası, Şehit Cemal İlkokulu Binası ve Sağlık Ocaklarını da Belediye olarak yenileyeceklerini kaydetti. U.Ü. Gemlik Yerleşkesi konusunda da açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yerleşke içinde bulunan üç liseye de ilçenin değişik yerlerinde okul binası yapacaklarını müjdeleyerek, liselerden boşalan yere üniversitenin diğer branşlarının da gelerek, Gemlik’e müstakil üniversite kazandırma konusunda önemli bir hamle gerçekleştireceklerini bildirdi.

U.Ü. Gemlik Yerleşkesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’da, cami ve çevresinin sosyal donatı alanları ile külliyeye dönüştürülerek, müstakil üniversite konusunda teknik aksaklıkların da giderilmiş olacağını savundu. Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ ve Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’ta Üniversite Camiinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, külliye yapılması

konusundaki çalışmalara destek koyacaklarını belirttiler. Ak Parti Bursa Milletvekili Osman Mestan’da, 20 yıl öncesinde üniversitelere camii yapmanın ötesinde mescit açmanın bile mümkün olmadığını vurgulayarak, gelinen noktanın önemine dikkat çekti. FETÖ Terör Örgütü hain darbe girişimi ve işgal planı konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Mestan, “Mescid-i Dıran “ hadisesini Türkiye’nin yaklaşık 1500 yıl sonra 15 Temmuz 2016’da yaşadığını söyledi. Paralel Devlet ve Paralel Din girişimlerine yönelik mücadelenin süreceğine işaret eden Osman Mestan, Üniversite Camiinin Gemlik’e hayırlı uğurlu olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Üniversite Camii Temel Atma Töreni, dualar ile devam etti. Temel Atma töreni sonrasında davetlilere ikramda bulunuldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …