Home FOTO GALERİ Sokak Hayvanları Geri Dönüşüm İle Beslendi

Sokak Hayvanları Geri Dönüşüm İle Beslendi

- Guncellenme Tarihi: 11 Ağustos 2017 14:09
4 min read
Sokak Hayvanları Geri Dönüşüm İle Beslendi için yorumlar kapalı
0

Sokak Hayvanları Doydu Çevre Temiz Kaldı

– 300 Bin Pet ve Cam Şişe Geri Dönüşüme Kazandırıldı

Pugedonlar Sokak Hayvanlarının Beslenme Kaynağı Oldu

 

Osmangazi Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarına yerleştirilen ‘Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutuları’ (Pugedon) ile 2 yılda yaklaşık 300 bin pet ve cam şişe ile teneke kutu, geri dönüşüme kazandırılarak hem sokak hayvanlarının yiyecek ve su ihtiyaçları karşılandı, hem de doğanın kirlenmesinin önüne geçildi.

 

Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenmesi ve geri dönüşüme katkı sağlanması noktasındaki iki hizmeti bir uygulamada toplayarak 2015 yılında pugedonları hizmete soktu. Güneş enerjisi ile çalışan pugedonlar, ön yüzünde bulunan iki gözün bir tanesine teneke kola kutusu, pet şişe, soda şişesi, meyve suyu kartonu, şampuan şişesi ve deterjan bidonları gibi atıkların atılması karşılığında, alt bölmede yer alan haznelerden birine mama döküyor. Ön yüzdeki diğer göze ise şişelerde kalan su döküldüğünde alttaki diğer hazne su ile doluyor. İlçede kedi ve köpeklerin yoğun olarak yaşadığı 8 farklı noktaya yerleştirilen pugedonlardan aylık ortalama 12 bin pet ve cam şişe ile teneke kutu toplanıyor. 2 yıldır hizmette olan pugedonlar ile yaklaşık 300 bin pet ve cam şişe ile teneke kutu geri dönüşüme kazandırılırken, karşılığında yüzlerce sokak hayvanının da beslenmesi sağlandı.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Çevremizi temiz tutarken, sahipsiz hayvanların yiyecek ihtiyacını da karşılamak adına hizmete soktuğumuz pugedonların, vatandaşlarımız

tarafından ilgi görmesi sevindirici. Sokak hayvanları yaz aylarında su bulmakta, kış aylarında ise yiyecek bulmakta zorlanıyor. Pugedonlar can dostların her iki ihtiyacını da karşıladığı için hayati önem taşıyor. Üstelik bunu sağlarken çevremizi de temiz tutmuş oluyoruz. Osmangazili hemşerilerimize gösterdikleri hassasiyet ve ilgi için teşekkür ediyorum ” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …