Home FOTO GALERİ Nilüfer’de Ekoköy Projesi meyvelerini verdi

Nilüfer’de Ekoköy Projesi meyvelerini verdi

- Guncellenme Tarihi: 10 Ağustos 2017 13:13
3 min read
Nilüfer’de Ekoköy Projesi meyvelerini verdi için yorumlar kapalı
0

Organik ürün yetiştiriciliğine teşvik etmek amacıyla Nilüfer Belediyesi’nin başlattığı Ekoköy Projesi kapsamında organik çilek yetiştiren çiftçiler, Müteşebbis ve Ürün Sertifikası almaya hak kazandı.

 

Nilüfer Belediyesi’nin 2015 yılında organik ürün yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla başlattığı Ekoköy Projesi sayesinde hem ürün çeşitliliği sayısında, hem de belgeli çiftçi sayısında artış yaşandı.  2015-2019 yılı Stratejik Planı’nda yer alan Ekoköy projesi kapsamında Nilüfer’in Unçukuru Mahallesi’nde organik ürün yetiştiriciliğine ilgi gösteren çiftçiler Hüseyin Türker ve Raif Sevim, bu hedef doğrultusunda önemli bir aşama kat ettiler. Organik ürün yetiştirmek isteyen Hüseyin Türker ve Raif Sevim isimli üreticiler önce Nilüfer İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt oldular.  Türker ve Sevim’e daha sonra Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 7 bin 500 çilek fidesi ve 800 enginar fidesi verildi. Ekoköy Projesi kapsamında ürünlerini toprakla buluşturan Türker ve Sevim ilk olarak geçtiğimiz yıl Anadolu Ekolojik Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu’nun analizleri sonucunda Organik Tarım Müteşebbis Sertifikası’nı aldı. İki üretici, 2017 yılı Haziran ayında yapılan kontroller sonucunda da (Geçiş 2)  Müteşebbis ve Ürün Sertifikaları’nı almaya hak kazandı.
Çiftçilerin sertifikalarını veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, organik ürün yetiştiriciliğine gösterdikleri ilgi için kutladı. Şehir dışında olan çiftçi Hüseyin Türker’in sertifikasını Unçukuru Mahalle Muhtarı Sedat Karatay aldı. Çiftçiler bu sertifikayla birlikte ürünlerini organik pazarlarda tüketiciler ile buluşturabilecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…