Home FOTO GALERİ OSMEK, Osmanlıca Meraklılarına Kapılarını Açıyor

OSMEK, Osmanlıca Meraklılarına Kapılarını Açıyor

- Guncellenme Tarihi: 8 Ağustos 2017 14:08
4 min read
OSMEK, Osmanlıca Meraklılarına Kapılarını Açıyor için yorumlar kapalı
0
  • OSMEK’le Osmanlıca Eğitimine Tam Destek

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), bünyesinde açılan Osmanlıca kursu, kursiyerlere yeni bir yazı dili kazandırmanın yanında, mesleki kariyerlerini de bir adım öne taşıyor.

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK), geleneksel el sanatları ve benzer kursların yanı sıra geleceğin iş sektörleri, ve yabancı dile yönelik eğitimler de veriyor. Osmanlıca kursu da bunlardan biri. Kursa katılanlar, Osmanlıca’ya ilişkin her türlü bilgiye sahip olurken, kursu bitirenlerse Osmanlıca’yı rahatlıkla okuyabilecek noktaya geliyor. Osmanlıca’nın bir dil değil, aslında bir yazı dili olduğunu ifade eden eğitmen Sevim Çiçek Karadeniz, “Osmanlıca, rika yazı çeşididir. Bir hat çeşididir aslında, Osmanlıca kendi usullerince bu dili geliştirmiştir. Atalarımızın bize miras bıraktığı bu dilin öğrenilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Soğanlı Kültür Merkezi’nde verilen eğitimlere daha çok üniversite öğrencileri ve çalışan insanlar ilgi gösteriyor. Osmanlıca’yı toplamda 120 saatlik bir programla öğrenmek mümkün. Eğitimlerin, haftada 3 gün olmak üzere yaklaşık iki ay sürdüğünü anlatan Karadeniz, Eylül döneminde de ihtiyaç ve talebe göre eğitim programının oluşturulacağını söyledi.

Karadeniz, ‘Osmanlıca Metni 10 Günde Okumak Mümkün’

Osmanlıca’nın kendisi içi bir miras niteliği taşıdığını belirten Karedeniz, dedesinin not defterinde gördüğü yazıyı okuyabilmek için başladığı serüvenine eğitimci olarak devam ediyor. Osmanlıca öğrenmenin çok kolay olduğunun altını çizen Karadeniz, “Öğrenmek isteyen ilgili arkadaşlar kesinlikle korkmasınlar, çekinmesinler. Bu yazı, bizim özümüz ve kursiyerlerin bunu 1 hafta 10 gün içinde öğreneceklerini temin ediyorum. Osmanlıca’nın Türkiye’de kitlelere yayılması lazım. Özümüzü kaybedersek yolumuzu, geleceğimizi, her şeyimizi kaybederiz. İnanan ve çalışan her insan bu konuda en güzel yerlere gelebilir” dedi.

Osmanlıca kursunu Osmangazi’ye kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a minnettar olduğunu söyleyen Karadeniz, kişisel kariyerlerinde başarılı olmak isteyen ve eski yayınları okuma meraklısı olan herkesi Osmanlıca kursuna davet etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…