Home FOTO GALERİ BATISİAD’IN İLK GENEL KURULU YAPILDI.

BATISİAD’IN İLK GENEL KURULU YAPILDI.

- Guncellenme Tarihi: 7 Ağustos 2017 13:51
12 min read
BATISİAD’IN İLK GENEL KURULU YAPILDI. için yorumlar kapalı
0

BATISİAD’DA AHMET ER İLE DEVAM…

 

·         BAŞBAKAN YARDIMCISI ÇAVUŞOĞLU’NDAN BATI TRAKYA’YA YATIRIM ÇAĞRISI…

 

BURSA – Batı Trakyalı iş dünyası temsilcilerini tek çatı altında buluşturma amacıyla kurulan Batı Trakya Türkleri Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BATISİAD), ilk olağan genel kurulu Mercure Hotel’de yapıldı. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun da katıldığı genel kurulda, Kurucu Başkan Ahmet Er’le devam kararı çıktı.

BATISİAD’ın ilk olağan genel kuruluna; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ak Parti Bursa eski Milletvekili Mustafa Öztürk, BTSO Başkan Yardımcıları İsmail Kuş ve Cüneyt Şener, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Büyükşehir Bld. Bşk. Vkl. Mustafa Karakoç ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Derneği Bşk. Vkl. Hasan Ali Çavuş’un yanısıra çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile üyeler katıldı.

Tarihi sorumluluk

Genel kurulda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa’nın çok güzel bir mozaik olduğunu vurgulayarak, Batı Trakya’dan çok sayıda kişinin Bursa’da yaşadığını ve kente katkı koyduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, ‘’Koparıldığımız topraklarda geçim sıkıntısında olan dostlarımız olduğunu biliyoruz. Artık bu dostlar için de elimizi taşın altına koyma vakti geldi. Bugün sizlerin Batı Trakya’da yapacağınız yatırımlar büyük önem arz ediyor. Dünyada yaşanan kriz bu bölgelerde daha çok hissediliyor. Buralara yatırım olanaklarını iyi araştırarak istihdam sağlayabiliriz. Bu bizim tarihi sorumluluğumuz olmalı’’ diye konuştu.

Genel kurulun açılışında konuşan BATISİAD Genel Başkanı Ahmet Er ise, Bursa’nın ekonomik anlamda, Türkiye’nin İstanbul’dan sonraki lokomotifi şehri olduğunu dile getirdi.

Bursa’nın cazibesinin giderek arttığına dikkati çeken Ahmet Er, ‘’Görünen o ki özellikle ulaşım imkanlarının gelişmesiyle Bursa’nın cazibesi de giderek artmaktadır. Genel kurulumuzu yaptığımız bu otel de söz konusu girişimin bir sonucudur. Bu yatırıma imza atan hemşerimiz Devlet Eski Bakanımız Cavit Çağlar’ı da kutlamak istiyorum. Ekonomimizdeki gelişmelere bağlı olarak kentimizdeki iş dünyası kuruluşlarının sayıları da hızla arıyor. Batı Trakya Türk insanı çalışkandır. Ülkemiz ekonomisine katkı koymak için elbirliğiyle çalışmaya ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz’’ dedi.

Er, “Batı Trakya kökenli girişimcilerin sesi olmaya devam edeceğiz”

Er, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurucu üyeler olarak Batı Trakya kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlar’daki sesi olmak ve dünyaya tanıtmak, Türkiye’nin özellikle Balkanlar’daki ekonomik gücünü ve üretim potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ulusal ve uluslararası ekonomik politikaları oluşturmak, Türkiye’nin Balkanlar’daki coğrafi stratejik gücünü ön plana çıkartmak suretiyle tanıtımına katkıda bulunmak ve uluslararası ekonomik, sosyal ve kültürel ilişki, iletişim ve temsil işbirliği ağlarını geliştirmek gibi hedeflerle yola çıktık. Bursa, diğer bir yönüyle Balkanlar’ın ve Rumeli’nin adeta başkenti konumundadır. Tarihten gelen köklü bağlarımız omuzlarımıza önemli sorumluluklar yüklemektedir. Allah’a şükür hedeflerimize inanan, bu ulvi sorumluluğu üstlenmeye hazır olan çok sayıda arkadaşımız sonradan aramıza katıldı; BATISİAD üyesi olarak gücümüze güç katacaklardır”.

Kuruluştan bu yana derneğe verdiği desteklerden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a özel olarak teşekkür eden Başkan Ahmet Er, Batı Trakya camiasından gelerek Başbakan Yardımcılığı görevini üstlenen Hakan Çavuşoğlu’na da başarılar diledi.

Dündar, “Ciroları üçe katlamalıyız”

 

Olağan genel kurula katılarak birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, BATISİAD’ın yenilikleri takip edip üyelerinin iş hacminin artırılmasına katkı koyacağına inandığını ve Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda BATISİAD’ın üyelerinin yeni yatırımlara imza atacağını kaydetti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da, Oda faaliyetlerinden bahsederek, BATISİAD’a her zaman kapılarının açık olduğunu ve BATISİAD’la önemli işbirliklerine imza atabileceklerini söyledi.

Genel Kurula Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen katılan BURKENT Genel Müdürü Mustafa Karakoç ile 24. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de birer selamlama konuşması yaparak, görev alacak yeni yönetime başarılar diledi.

Yapılan selamlama ve açılış konuşmalarının ardından seçime geçildi. Divan Başkanlığı’nı MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses’in, Divan Katipliklerini BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve Rahmi Yılmaz’ın yaptığı seçim soncunda BATISİAD’ın Kurucu Genel Başkanı Ahmet Er oybirliğiyle seçilmiş ilk başkanı oldu.

Yeni Yönetim Kurulu

BATISİAD Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:

“Ahmet Er, Ali Ömeroğlu, Cihat Yusufoğlu, İbrahim İsmailoğlu, Mustafa Süleyman, Kadir Güleryüz, İkbal İbrahimoğlu, Gürcan Yılmaz, Ramadan Mandacı, Adnan Yakupoğlu ve Bünyamin Terzi”

BATISİAD Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:

“Şakir Emin, Ali Emre, Ekrem Tuna, Mehmet Hacıeyüp, Hasan Ertürk, Rıdvan Hatioğlu, Recep Er, Mehmet Macır, Mehmet Paşaoğlu, Erdal Yusufoğlu, Rıdvan Mehmet”

Dernek Denetleme Kurulu Asil Üyeleri:

“Mustafa Salimoğlu Ünal Aksoy, Mehmet Hüseyin M. Ali”

Dernek Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri:

“Cahit Yakupoğlu, Muzaffer Şakir, Ahmet Şentürk”

Dernek Disiplin Kurulu Asil Üyeleri:

“İsmail Hayat, Zekeriya Kolat, Ali Uysal”

Dernek Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri:

“Fikret Çavuş, Orhan Mertoğlu, Hakan Esen”

Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri:

“Mustafa Dündar, Mustafa Gürses, İrfan Derici, İsmail Kuş, Rahmi Yılmaz, Mümin Demir, Cüneyt Şener, Cem Kürşad Hasanoğlu, Ali Emin Latif, Hayrettin Akpınar, Ahmet Serdar, Hasan Altınsu, Rıdvan Güler, Ali Arifoğlu, Ahmet Memet, Kaşif Aziz, Erdoğan Çavuş, İbrahim Tatar, Suat Çetin, İbrahim Kurdoğlu, Yavuz Akıncı”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…