Home FOTO GALERİ AVRUPA’NIN BİR NUMARASI “İZNİK GÜMÜŞ BALIĞI”

AVRUPA’NIN BİR NUMARASI “İZNİK GÜMÜŞ BALIĞI”

- Guncellenme Tarihi: 7 Ağustos 2017 14:32
5 min read
AVRUPA’NIN BİR NUMARASI “İZNİK GÜMÜŞ BALIĞI” için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Göllüce Mahallesinde Marmara Bölgesinin en büyük gölü olan İznik Gölü’nde gümüş balığı tutan balıkçıları ziyaret etti. Dünya’ya “İznik Gümüş Balığı” olarak satılan bu tür dünyanın en ünlü mutfaklarına sahip olan İtalya ve İspanya başta olmak üzere en lüks mutfaklarda hazırlanarak sofralara sunuluyor.

Göllüce Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karabacak, Belediye Başkanı Osman Sargın’a yaptığı açıklamada “İtalya ve İspanya gibi zengin mutfak kültürüne sahip ülkeler “İznik Gümüş Balığı” menşei ile gelmeyen balıkları kabul etmiyorlar. İznik Gümüş Balığı şuan dünyanın bir numarası olmuş durumda” dedi.

BAŞKAN SARGIN BALIKÇILARLA IRP ÇEKTİ

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Göllüce Su Ürünleri Kooperatifinde balıkçılara rastgele diyerek dertlerini dinledi. Başkan Sargın balıkçılarla ırp çekerek gümüş balıklarını sandıklara doldurdu.

Göllüce Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karabacak, Belediye Başkanı Osman Sargın ve Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek’i Karacakaya mevkiinde karşılarken, hep birlikte balıkçıların ırplarını çektiler.

Göllüce Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karabacak yaptığı konuşmada “2010 yılında kurduğumuz kooperatif 45 üye ile hizmet veriyor. Bizler geçimimizi bu İznik Gümüş Balığı ile sağlıyoruz. Kilosunu 2 liraya verdiğimiz balık Avrupa’da 30TL ile 40 TL’ye sofralara ulaşmakta. İtalya ve İspanya gibi zengin mutfak kültürüne sahip ülkeler “İznik Gümüş Balığı” menşei ile gelmeyen balıkları kabul etmiyorlar. İznik Gümüş Balığı şuan dünyanın bir numarası olmuş durumda. Bu yüzdende barajlarda ve diğer göllerde yetişen gümüş balıkları bile “İznik Gümüş Balığı” başlığı altında satılıyor. Gümüş balığının Avrupa pazarına açılması da ilk kez İznik Gölü’nden olmuştur. Burada asıl emek sahibi olan bizler kendi tesislerimizde kendimiz pazarlamak istiyoruz. Bu işte aracılar çok haksız kazanç elde ederek yüksek paralar ekliyorlar. Bu konuda tesislere ihtiyacımız var. Sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise konuşmasında “Bugün Göllüce Mahallemiz de Göllüce Su Ürünleri Kooperatifini ziyaret ettik. Onlarla birlikte ırp çekerek, gümüş balığının serüvenini izledik. Balıkçılarımız gümüş balığını “İznik Gümüş Balığı” başlığıyla dünya pazarlarına buralardan ulaştırıyor. Dünyanın en meşhur mutfaklarında en lüks sofralarında İznik Gümüş Balığı yer alıyor. Dünyada ciddi bir pazara sahip olan İznik Gümüş Balığı İznikli balıkçılarımız tarafından aracı firmalar ile satılıyor. Burada balıkçılarımızın bizden talebi gerekli tesislerin kendilerine sağlanması. Bizlerde bunu yerinde görerek inceledik. Aldığımız talep ve istekleri gerekli birimlerimiz ile istişare ederek, kendilerinin taleplerine cevap vermeye çalışacağız” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …