Home FOTO GALERİ Osmangazi Kaykay Sporunun Merkezi Olacak

Osmangazi Kaykay Sporunun Merkezi Olacak

- Guncellenme Tarihi: 6 Ağustos 2017 11:20
8 min read
Osmangazi Kaykay Sporunun Merkezi Olacak için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin Uluslararası Standartlarda İlk Kaykay Parkı Açıldı

  – Oyuncu Engin Altan Düzyatan Kaykay İle Deneme Yaptı

  – Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar: 

  – “Buradan 2020 Olimpiyatları’na Sporcular Göndereceğiz” 

  – Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın: 

  – “Kaykay Fedarasyonu’muzu kuruyoruz. Hem sporcu yetiştireceğiz, hem de uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız”

Osmangazi Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türkiye’nin ilk uluslararası standartlarındaki kaykay (skate) parkı törenle açıldı. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda kaykay sporcularının ilk kez yarışacağını hatırlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi bir kez daha farkını ortaya koydu. Buradan olimpiyatlara sporcular göndereceğiz” dedi.

Amerika’dan özel olarak gelen ekip tarafından inşa edilen kaykay parkı, ulusal ve uluslararası birçok profesyonel kaykay sporcusunun katıldığı festival ile hizmete açıldı. Festivalin açılışına onur konuğu olarak katılan ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit ve ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan büyük ilgi gördü.  Kaykay meraklıları, 2 gün boyunca dünyaca ünlü sporcular Josh Wilson, Mark Humeinik, Dustin Younie, Brandan Gomez ile tanışma ve beraber kayma fırsatı yakaladı.

Sukaypark içinde yer alan kaykay parkının açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şehrin çıtasını en üste çıkaran bir belediye olduklarını ifade ederek, “46 yeni spor tesisimiz var. Türkiye’nin en büyüğü olan kapalı atletizm spor salonunu biz inşa ediyoruz. Sonbaharda açacağız. Bu tesisimiz çatı açıklığı olarak Türkiye’nin en büyüğü. Osmangazi Belediyespor olarak 3100 lisanslı sporcu ile faaliyet gösteriyoruz. Amatöre destek veren, gençlerin önünü açan hentbol, judo, atletizm akademisi gibi 300’er sporcunun eğitim aldığı branşlarımız var. 13 farklı branşta faaliyet gösteriyoruz. 495 şampiyon yetiştirdik. 1 olimpiyat, 3 Dünya, 8 Avrupa 73 Balkan 410 Türkiye Şampiyonu yetiştirdik” dedi.

Osmangazi’nin ilklere imza attığını hatırlatan Başkan Dündar, “Olimpiyat ölçülerinde olan ilk tesis. Bir çok yerde yapıldı. Ancak tahtadan farklı ölçülerde yapılmış. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda uygulanacak olan bir tesis. Bundan sonraki süreçte ilk ve orta düzeydeki sporcular gelip yapacak. 2020 Olimpiyatları’na sporcu göndererek katkı sağlayacağız. Bursa’nın farkını Osmangazi ortaya koymuş oldu” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın da, Kaykay Federasyonu’nun kurulacağını, olimpiyatlara sporcu yetiştirmenin yanı sıra uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacaklarını belirterek, “Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Artık bu sporla ilgili tesisleşme noktasında adımı attık. Bakanlık, gençlerin bakanlığı. Bütün imkanlarımızı onlar için seferber ediyoruz” dedi.

Açılış töreninde konuşan ünlü sanatçı Engin Altan Düzyatan da, “Bir sporsever olarak böyle bir parkın açılmasına mutlu oldum. Kaykay sokak sporu, sokaktan kurtulması gereken bir spordur. 2020

yılında Tokyo Olimpiyatları’nda 2 dalda 12 branşta madalya alınacak spor olduğunu düşünürsek, genç sporcuları şimdiden yetiştirmemiz gerektiğinin farkına varıyoruz. Osmangazi Belediyesi ön ayak oldu. Gençlerden 2020’de olimpiyatlarda madalya bekliyor olacağız. Sokaklardan kurtulup profesyonel yapılıyor olması sevindirici” diye konuştu.

Açılışın onur konuğu ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit ise, “Neden bizim kaykay sporuna gönül veren evlatlarımız olimpiyatlarda başarılı olmasınlar. Onlarla gurur duyuyoruz. Bütün ailelere yürekten tavsiye ediyorum. Spor yapan, sanatla ilgilenen evlatlarınıza destek olun . Onların yanında olun. Onları gururla izleyin. Türkiye’de ilk kez bu spora değer verdiği için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” dedi.

Törende Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ sanatçı Hülya Koçyiğit ve Gençler İçin Spor Derneği Başkanı Sedat Çelenk de birer konuşma yaptı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılış töreninde ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan’a bir kaykay hediye etti. Ünlü oyuncu, kendisine hediye edilen kaykay ile kısa bir gösteri yaptı.

800 metrekare alan üzerine kurulan pistin yapımı 1 ay sürdü. Pist, ilk ve orta düzey sporcular için ideal koşullarda yapıldı. Açılış sonrası Amerikalı ve Türk kaykaycılar birer şov yaptı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

NOSAB’dan Eşitlik Politikası

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tüm çalışanlarına adil ve eşit çalışma ortamını sa…