Home GÜNCEL BOYALICA’NIN ÜRÜNLERİ DEĞER KAZANACAK

BOYALICA’NIN ÜRÜNLERİ DEĞER KAZANACAK

- Guncellenme Tarihi: 6 Ağustos 2017 11:08
5 min read
BOYALICA’NIN ÜRÜNLERİ DEĞER KAZANACAK için yorumlar kapalı
0

İznik’te tarımsal kalkınmayı desteklemek ve üreticinin yüzünü güldürmek amacıyla çalışmalarını taşra mahallelere ulaştıran İznik Belediyesi hazırladığı çalışmayı Bursa Büyükşehir Belediyesine sunmasının ardından İznik İlçesi’ne kazandırılan Boyalıca Ürün Toplama Merkezi törenle hizmete açıldı.

Düzenlenen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakam Vekili Suat Seyitoğlu, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Ak Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi Daire Amirleri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve Boyalıcalılar katıldı.

Ürünlerin tek noktadan pazarlanması ve böylelikle ürün kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla tarımsal üretimin yoğun olduğu bölgelere ürün toplama merkezleri inşa eden İznik Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Boyalıca Mahallesi’ne de bir ürün toplama merkezi kazandırıldı.

 “Üreticiye katkı sağlayacak”

Boyalıca Ürün Toplama Merkezi’nin İznik ve Orhangazi ile bölgedeki üreticinin ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Başkan Altepe, “Üreticiye büyük katkı sağlayacak güzel bir ürün toplama merkezi oldu. Ürünlerin en iyi şekilde değerlendirileceği ve pazarlanacağı güzel bir merkez. İnşallah tüm üretici kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi. Başkan Altepe, kentsel kalkınmada üreticinin desteklenmesinin önemine değinerek, “Artık nerede bir üretim varsa, belediyeler orada. Şehir bir bütün olarak gelişiyor. Bursa olarak her geçen gün iyi mesafe alıyoruz. Eserler bırakmak önemli. Bursa, İznik’i ve Boyalıca’yı seviyoruz. Şehrimize duyduğumuz sevgiyi eserlerle gösteriyoruz ve devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Başkan Sargın “Birlikte güçlüyüz”

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da Başkan Altepe’ye, İznik’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Boyalıca’ya güzel bir pazaryeri kazandırıldı. İnşallah daha birçok hizmetler yapılacak. Biz birlikte güçlüyüz. Biz istiyoruz, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yapıyor. Bütün mesele burada. İznik’te Boyalıca’da Büyükşehir Belediyesi marifetiyle bu tesis gerçekleştirildi. İznik’in her köşesinde çiftçilerimizin ürünlerini rahat pazarlayabilmeleri için bu alım merkezleri inşa edildi, inşa edilmeye de devam edilecek. Biz el ele, omur omuza vererek İznik’i yeniden inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yenişehir Kaymakamı ve İznik Kaymakam Vekili Suat Seyitoğlu da İznik’te hem kırsal, hem de kültürel ve sosyal kalkınmaya ilçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ettiğini söyleyerek, “Modern tesisin, halka ve tarımsal üretime katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …