Home GÜNCEL “Biz genç ve butik bir firmayız”

“Biz genç ve butik bir firmayız”

- Guncellenme Tarihi: 2 Ağustos 2017 11:38
13 min read
“Biz genç ve butik bir firmayız” için yorumlar kapalı
0

Bursa’nın önde gelen elektrik taahhüt firmalarından olan Deniz Elektrik, fikir, proje ve çözüm üretme konusunda hızla büyümeye devam ediyor. Sıfırdan bir sistem kurduklarını ve anahtar teslim sürecine kadar donanımlı personelleriyle titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerinin altını çizen Deniz Elektrik, 2018 yılında Bursa’daki elektrik taahhüt firmaları arasında ilk 5 firmadan biri olmanın yanı sıra en büyük hedeflerinin ise yurtdışında taahhüt işi yapmak olduğunu belirtiyor.

“Firmamızda satış ve ağırlıklı olarak taahhüt işi yapıyoruz”

Yaklaşık 11 yıldır elektrik sektöründe olduğunu belirten Kadir Zahir, ortağı Metin Kahraman’ın de bir o kadardır sektörün içinde bulunduğunu ve bu işi mutfağından öğrendiklerini ifade ediyor. imalat yapan bir firmada işe başladığını, burada bir sene çalıştıktan sonra global bir firmada satış departmanında görev aldığını dile getiren Zahir, daha sonra yurtiçi menşeli toptancılık yapan bir şirkette Güney Marmara bölge müdürü olarak çalıştığını belirtiyor. Bu süreçte elektrik malzemelerini ayrıntılı bir şekilde tanıma şansım oldu diyen Kadir Zahir, “Sektöre hakim oldum, sektör bilgim arttı. Bu süreçte Metin ile tanıştık. Metin de taahhüt ve satış yapan firmada satın alma müdürlüğü yapıyordu. Orada dostluğumuz gelişti. Ticaret yapma planımız o dönemlerde oluştu. Bir zaman sonra Metin ile kafa yapımız uyduğu için kendi işimizi yapmaya karar verdik ve bu yola beraber çıktık. 1 buçuk seneye yaklaştı birlikteliğimiz. Firmamızda ise satış ve taahhüt işi yapıyoruz fakat taahhüt işlerimiz daha ağırlıklı. Sektörün vermiş olduğu kazanımları olumlu yönde kullanabilmeyi öğreniyoruz.” diyor.

“Bizim en büyük sermayemiz müşteri portföyümüzdü”

Kadir Zahir ile kendisinin, ortaklıktan daha önce global olarak Türkiye’nin ilk 10’a girecek şirketleriyle çalıştıklarını dile getiren Metin Kahraman, hızlı büyümelerinin nedeninin güçlerini birleştirmek olduğunu belirtiyor. İkisinin de portföyünün farklı olduğunu ve portföy birleşmesi sonucu ortaya çok daha iyi müşteriler çıktığını söyleyen Kahraman, piyasada hızlı büyüyen, iş yapılabilecek firmaları yakinen tanıdıklarını da ekliyor. Bugüne kadar ilişkilerini hep samimiyetle yürüttüklerini ifade eden Kahraman, “Birebir samimiyetimizin olduğu, tanıdığımız kişilerle iş yaptık. Dışarıdan müşterilere kendimizi tanıtmak ile uğraşmadık. Kişi biriktirdik. Bizim en büyük sermayemiz müşteri portföyümüzdü.” şeklinde konuşuyor.

“Bursa ile sınırlı kalmayıp Türkiye genelinde çalışıyoruz”

Ağırlıklı olarak isim yapmış belli başlı firmalar ile çalıştıklarını belirten Kahraman, sadece Bursa ile sınırlı kalmayıp Türkiye genelinde çalıştıklarını, Maraş, Adana, Antalya, Balıkesir gibi şehirlerde toplamda 50 ye yakın personel ile şantiyeleri olduğunu kaydediyor. Deniz Elektrik’in ağırlıklı olarak fabrika ve alışveriş merkezlerinin taahhüt işlerini, tüm elektrik tesisatı ve anahtar teslimini yaptıklarını belirten Metin Kahraman, konut kısmında 200 dairelik bir projelerini olduğunu dile getiriyor.

“Sektörde işi bilen kalifiye eleman sayısı az”

Sektörde işi bilen kalifiye eleman sayısının az olduğunu, bu konuda bilgisi olanların ise kendi firmasını kurmaya yöneldiğini söyleyen Zahir, piyasada kalifiye eleman konusunda sorun yaşanmasının en büyük nedeninin çalışan kişiye düşük ücretler ödenmesinden kaynaklandığını vurguluyor. Kemik kadrolarının tamamının sektörde tecrübeli olduğunun altını çizen Zahir, aynı zamanda İŞKUR destekli yetiştirme programlarını olduğunu belirterek, “Bu programlar doğrultusunda işe aldığımız çalışanlarımıza meslek edindiriyoruz. Ülke ekonomisine katkıda bulunmamız gerektiğini düşünüyoruz. İş konusunda ahlaklı olmaya ve ticareti doğru yapmaya çalışıyoruz. Çekirdek kadro konusunda da oldukça şanslıyız. Kadromuzda çalışan daha önceki firmalarımızda uzun yıllar birlikte çalıştığım iş arkadaşlarımdı.” diyor.

“Çok iş yapmaktansa referanslı ve sağlam işler yapmak istiyoruz”

Bursa’da yeni yatırımların yüzde yetmişine fiyat veren Deniz Elektrik yetkilileri, fiyat verdikleri firmalardan geri dönüşlerin yüzde kırk civarında olduğunu kaydediyor. Bunun ise firma beklentisi olarak çok iyi bir rakam olduğunu belirten Kahraman, “Bursa’da elektrik işinde duayen firmalar var fakat biz daha çok spesifik işlerde yer alıyoruz. Çok fazla öne çıkmış ve rekabetin yoğun olduğu işlerde çalışmıyoruz.” diyor.
Farklı projelerde bulunmak, standartların dışında işler yapmak istediklerinin altını çizen Zahir ise, “Bizdeki beşeri ilişkiler, müşterilerimiz ile olan ilişkilerimiz tamamen güvene dayalı. Altından kalkamayacağımız hiçbir işin taahhüdüne girmemeye çalışıyoruz. Mahcup olmamak adına özenli işler seçiyoruz. Çok iş yapmaktansa referanslı ve sağlam işler yapmak istiyoruz.” şeklinde konuşuyor.

“En iyi referans yaptığınız iştir”

‘En iyi referans yaptığınız iştir’ politikasıyla hareket eden Deniz Elektrik yöneticileri, bir projeyi yapıp bitirdiklerinde en az 3 firma ile çalışma imkanı yakaladıklarını ifade ediyor. Cumartesi ve pazar günleri dahil çalıştıklarını, sürekli şantiyede olduklarını, telefonlarının ise her daim açık olduğunu belirten Metin Kahraman, “Biz genç ve butik bir firmayız. Bizi diğer firmalardan ayıran özelliğimiz budur. Hizmet prensibimiz 7/24. Fiyatın değil hizmetin öncelikli olduğu yerlerdeyiz. Daha az müşteri en iyi hizmet prensibini benimsiyoruz.” diyor.
Biz işin mutfağından yetiştik diyen Kahraman, “Ben satıştan başladım. Proje müdürlüğüne yükseldim yeri geldi raflara malzeme dizdim fakat hiçbir zaman yaptığım işten gocunmadım aksine taahhüdün bütün detaylarını öğrenerek işe tamamıyla hakim oldum. Çalışan arkadaşlarımız ile birlikte işin çözüm kısmındayız.” sözlerini ekliyor.

“Yurtdışında taahhüt işi yapmayı hedefliyoruz”

2018 yılı hedeflerinden bahseden Zahir, sektörle ilgili Bursa’daki ilk 5 firmadan biri olmayı ve aynı zamanda 2 yıla kadar sektörde olan proje eksiğini kapatmak amaçlı projelendirme üzerine faaliyet gösteren ayrı bir firma kurmayı hedeflediklerini ifade ediyor. Bunların yanı sıra en büyük hedeflerinin ise yurt dışında taahhüt işi yapmak olduğunu dile getiren Zahir, şuan Azerbaycan’da bu konuyla ilgili görüşmeler yaptıklarını da sözlerine ekliyor.
Son olarak beşeri ilişkilerin çok önemli olduğunu vurgulayan Kadir Zahir, Kimseye kötü bir referans olmak istemediklerini belirterek, “Bir müşterimizin bizi arayarak olumsuz bir şey söylemesi bizi para kaybından daha çok zedeler. Bu yüzden bizi seçebilirler, bize güvenebilirler. Sektörel anlamda problemi olup çözemediğimiz hiçbir firma yok.” şeklinde konuşarak sözlerini sonlandırıyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…