Home FOTO GALERİ TARİHİ BİNALAR RESTORE EDİLEREK GELECEK KUŞAKLARA BIRAKILACAK

TARİHİ BİNALAR RESTORE EDİLEREK GELECEK KUŞAKLARA BIRAKILACAK

- Guncellenme Tarihi: 1 Ağustos 2017 14:51
4 min read
TARİHİ BİNALAR RESTORE EDİLEREK GELECEK KUŞAKLARA BIRAKILACAK için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, tarihi binaların röleve projelerinin bulunduğunu belirterek, aslına uygun restore çalışmalarının devam edeceğini vurguladı. Gemlik’in simge isimlerinden merhum Dr. Seyfi Arıkan’a ait Demirsubaşı Mahallesi Avukat Ali Aksoy Sokakta bulunan ve tehlike saçtığı için yıkım kararı alınan binanın yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi olarak ilçeye özgü sivil mimarinin yaşatılması için önemli projeler hazırladıklarını söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Fen İşleri Müdürü Hasan Tahsin Aydın ile birlikte yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Refik Yılmaz, yıkım çalışmaları sırasında kısmen zarar gören Eczacı Ferruh Erçek’e ait bina ile merhum Dr. Seyfi Arıkan’a ait binaların röleve projelerinin belediye tarafından hazırlatıldığını anımsattı. Restorasyon ihalesi sonrasında ilçenin sivil mimari örneklerini yansıtan binaların yeniden aslına uygun olarak inşa edilerek eski ihtişamına kavuşacağını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Tehlike saçtığı için yıkım kararı alınan bu binamız ilçemize değer katacak eserler arasına girecektir. Gemlik’in sivil mimari örneklerini gelecek kuşaklara aktarmak için projelerimizi yaşama geçiriyoruz. Kent silueti, kent estetiği ve şehircilik anlayışımıza büyük katkılar sağlayacak ve estetik anlamda da değer katacak sivil mimari örneklerimizi yaşatacağız. Bunun çalışmalarını mahalle konakları, sağlık ocakları yapımında gösteriyoruz. Gemlik’in tarihi ve sivil mimari örneği binaları gelecek kuşaklar da tanıma görme inceleme ve sahip çıkma imkânına kavuşmuş olacaklar” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, merhum Dr. Seyfi Arıkan’a ait evden çıkartılan eski motosiklet ve tıbbi araç gereçlerinde, Gemlik’e özgü tarihi eserlerin yer alacağı Gemlik Müzesinde sergileneceğini açıkladı. Refik Yılmaz, kaçak yapılarla mücadelenin yanı sıra, tehlike saçan metruk binaların yıkım çalışmalarının da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Karacabey, Gelecek 100 Yıla Hazır

Ramazan ayının manevi coşkusunun en güzel şekilde yaşandığı Karacabey’de, Bursa Büyükşehir…