Home FOTO GALERİ Paraşütçülerden renkli festival

Paraşütçülerden renkli festival

- Guncellenme Tarihi: 1 Ağustos 2017 14:35
3 min read
Paraşütçülerden renkli festival için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Sportif  Havacılık Kulübü’nün bu yıl 8.’sini düzenlediği Turizm ve Havacılık Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Mustafakemalpaşa’nın doğal güzellikleri ve alternatif sporlara yönelik potansiyelinin tanıtılması hedefiyle 29-30 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen festivale Türkiye’nin birçok şehrinden 150 yamaç paraşütçüsü katıldı.

Elverişli hava akımlarına sahip olan 420 metre yükseklikteki Erkızı Tepesi’nden arka arkaya havalanan onlarca paraşüt, Üçbeyli Mahallesi’nde özel olarak hazırlanan alana iniş yaptı. Festival boyunca 700 kalkış gerçekleştiren paraşütçüler gökyüzünde görsel şovlara imza attı.

Yamaç paraşütüyle yolcu olarak uçmak isteyenler bu yılda tandem paraşütle ikili ve üçlü uçuşlar yaparak bu heyecanı yaşadı.

 

‘Havacılığın yeni adresi’

 

Yeteneklerini konuşturan sporcuların akrobatik hareketlerinin ilgiyle izlendiği festivali yakından takip eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, havacılığın yeni adresinin Mustafakemalpaşa olduğunu söyledi.

15 farklı şehirden 150 pilotu Mustafakemalpaşa’da misafir ettiklerini belirten Başkan Kurtulan; “Sahip olduğumuz doğa güzelliklerini spor etkinlikleri aracılığı ile tanıtmayı amaçlıyoruz. Havacılığa, uçuşa gönül verenlerin artık yeni bir adresi var. Her geçen sene bu organizasyona katılım  artıyor. Sporcularımızı bir kültür elçisi olarak görüyoruz. Mustafakemalpaşa’nın turizm potansiyelini Türkiye’ye tanıtan bu organizasyonda emeği geçenlere ve ülkemizin dört bir yanından buraya gelen havacılık tutkunlarına teşekkür ediyorum” dedi.İki gün süren festivalde Tümbüldek Kaplıcaları ve Suuçtu Şelalesi’ni gezen paraşütçüler, Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve kültürel yerlerini görme fırsatı buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…