Home FOTO GALERİ KAHRAMANLARIMIZIN EN BÜYÜK YARDIMCILARI

KAHRAMANLARIMIZIN EN BÜYÜK YARDIMCILARI

- Guncellenme Tarihi: 19 Temmuz 2017 14:01
3 min read
KAHRAMANLARIMIZIN EN BÜYÜK YARDIMCILARI için yorumlar kapalı
0

Bursa Valisi İzzettin Küçük Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Komutanlığını ziyaret etti.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ve Bursa Garnizon ve Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Komutanı Tnk. Albay Ahmet Tevfik Kuş tarafından karşılanan Vali İzzettin Küçük, Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Komutanlığı hakkında bilgi aldı.

Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi bünyesindeki At Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı ve Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığında da incelemede bulunan Vali İzzettin Küçük yaptığı değerlendirmede;” Sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin gururu bir okuldayız. Burada malumunuz yarım asrı aşkın bir süredir silahlı kuvvetlerimizin askeri köpek ihtiyacı karşılanıyor. Bu sadece temin ya da üretim şekliyle kalmıyor, farklı alanlarda köpekler eğitiliyor. Burada eğitilen köpeklerin hem suçla, terörle mücadelede hem de arama-kurtarma alanında edindiği başarılar, kurtardıkları canlar, önledikleri felaketler burayı daha da özel kılıyor. Bu okulun belki de en özel yanlarından birisi burada bu topraklara has canlıların ırklarının korunması. Coğrafi işaret belgeli, yani milli ırk atların üretimi ve eğitimi de burada gerçekleştirilmekte. Asayiş hizmetlerinde görev yapan atlar ve süvari birliklerimizin atları da burada yetişiyor.” ifadelerini kullandı.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Komutanlığını ziyareti anısına düzenlenen törende Gemlik cinsi 3 aylık taya “Serhat”, Border Collie cinsi 2 aylık köpeğe ise “Ateş” ismini verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…