Home FOTO GALERİ GADEM’e tam destek

GADEM’e tam destek

- Guncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2017 15:14
4 min read
GADEM’e tam destek için yorumlar kapalı
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) koordinatörleri Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlılıklarla mücadele kapsamında hizmet veren Bursa GADEM’in aylık toplantısı Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantının ardından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar, GADEM’den Sosyolog Gökhan Öztürk ve GADEM temsilcileri Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı makamında ziyaret etti.

 

‘Gençlerimizi korumalıyız’

 

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 20 milyon genci olan bir ülkede madde bağımlılığının en büyük tuzak olduğunu söylerken bu yönde yanlış örneklerin kışkırtıcılığına karşı toplumsal bir hassasiyet gerektiğini belirtti.

Başkan Kurtulan; ” Zararlı alışkanlıkların yaygınlaşmaması için teyakkuzda olmamız gerekiyor. GADEM’in Bursa bölgesinde iki yıldır bu yönde yaptığı faaliyetleri takdirle izliyoruz. Madde bağımlığını önlemek için başta aileye önemli görevler düşüyor. İşte GADEM gibi kurumların varlığı burada öne çıkıyor. Bize düşen görev bu çalışmalara destek olmaktır ” dedi.

 

‘Ücretsiz destek’

 

GADEM sorumlusu Murat Öztürk ise Mustafakemalpaşa’daki toplantının ardından TYÇP kapsamında belediyede çalışan işçilere alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığının zararları konusunda eğitim semineri verdiklerini dile getirdi.

17 ilçe ile birlikte koordinasyonlu çalıştıklarını söyleyen Öztürk; ” Her ilçemizde bir koordinatör arkadaşımız mevcut. Aylık düzenli olarak toplantılar gerçekleştiriyoruz. Belediye Başkanımız GADEM’in çalışmalarına özel bir önem veriyor. Burada 239 kişiye eğitim verdik. Tıbbi tedavinin dışındaki bütün süreçlerde bağımlı ve yakınlarına danışmanlık hizmetinden boş zaman yapılandırmasına kadar her hizmeti ücretsiz olarak veriyoruz. Yakın bir zamanda Kurşunlu’da kamp alanımızı açacağız. Bu konuda şehri yönetenlerin konuya hassasiyet göstermesi bizim için çok önemli. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere ilçe belediye başkanlarımızdan aldığımız enerji ile beraber çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Eylül ayında da ‘Öğretmenim Canım Benim’ projesiyle önleyici çalışmalar kapsamında Türkiye’ye örnek olacak bir etkinliğe imza atacağız” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…