Home FOTO GALERİ MUHARREM OR; “ADALET YÜRÜYÜŞÜ, MİTİNGLE TAÇLANACAK”

MUHARREM OR; “ADALET YÜRÜYÜŞÜ, MİTİNGLE TAÇLANACAK”

- Guncellenme Tarihi: 6 Temmuz 2017 14:58
9 min read
MUHARREM OR; “ADALET YÜRÜYÜŞÜ, MİTİNGLE TAÇLANACAK” için yorumlar kapalı
0

CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında İl Örgütünün Adalet mitingine ilişkin planlamalarını paylaştı. Adalet yürüyüşüne adalet talebi olan her kesimin destek verdiğini ifade eden Or; “Adalet buluşmasında da Bursa’dan sadece CHP değil, bu ülkede adalet talebi olan herkesi kapsayacak bir organizasyon ile Maltepe’de olacağız” dedi.

CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında 9 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan Adalet mitingine ilişkin hazırlıklarını paylaştı. Saldırı sonucu yaşamını yitiren Avukat Özgür Aksoy ve Polis memuru İdris Büyükdönmez’i anarak konuşmasına başlayan Or, büyük üzüntü içinde olduklarını ifade ederek; “Hepinizin bildiği üzere değerli dava arkadaşımız, Gemlik ve büyükşehir meclis üyemiz avukat özgür Aksoy’u çirkin bir saldırı sonucu kaybettik. Bir kez daha dostumuz şehit Özgür Aksoy ve aynı saldırıda şehit düşen polis memuru İdris Büyükdönmez’e Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi. Yaşanan olayın bir kez daha Türkiye’de adalet olmadığını kanıtladığını söyleyen Or konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her gün onlarca kez şahit olduğumuz bu cinnet ve şiddet iklimi, şiddet söylemleriyle yürütülen bir politikanın ürünüdür. Silahı eline alıp şov yapan valilerin, silahlanma çağrısı yapan bürokratların ürünüdür. Halkını, muhalif sesleri susturabilmek için birbirine kırdırmaktan çekinmeyen siyasilerin ürünüdür. Türkiye, hiçbir zaman herkesin kendi adaletini sağlamaya çalışacağı geri kalmış ve hoşgörüsüz bir ülke olmamıştır, şiddetle beslenen bu siyasete rağmen de olmayacaktır.” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güvenpark’tan başlattığı adalet yürüyüşünün, adalet ve barıştan yana bir yürüyüş olduğunu vurgulayan Muharrem Or, Bursa Örgütü olarak yürüyüşü en başından itibaren desteklediklerini belirterek; “Genel başkanımızın hemen ardından yaptığımız planlamayla bütün ilçelerimizde adalet yürüyüşü gerçekleştirilmiş, 320 km’yi aşkın mesafe yürünerek Yalova il sınırına ulaşılmış ve Yalova örgütüne adalet pankartı teslim edilmiştir. Bugün 22. gününde olan Adalet yürüyüşü ’ne katılım her geçen gün daha da artmakta ve yürüyüş her geçen gün daha büyük anlam kazanmaktadır. Dünyanın en barışçıl eylemi olan adalet yürüyüşümüz, 9 Temmuz Pazar günü saat 17.00’de Maltepe’de gerçekleşecek olan adalet mitingimizle taçlanacaktır. Örgütümüz, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar, sendikalar ve toplumun her kesiminden büyük karşılık bulan yürüyüşümüze aynı istek ve kararlılıkla miting günü de desteğimiz sürecektir” şeklinde konuştu.

DÜNYANIN EN BARIŞÇIL EYLEMİ

“9 Temmuz’da adalet için Maltepe’de buluşuyoruz” diyen Or, adalet yürüyüşünde adalet talebi olan herkesin bulunduğuna dikkat çekerek; “Adalet buluşmasında da Bursa’dan sadece CHP değil, bu ülkede adalet talebi olan herkesi kapsayacak bir organizasyon ile Maltepe’de olacağız. ‘Adalet’  dışında hiç bir pankart, döviz, siyasi parti logo, bayrak, flama kullanılmayacak. Biz, ‘herkes için adalet’ istiyoruz. Bunu her gün yüksek sesle duyurmaya çalışıyoruz. Maltepe miting alanında sadece ‘Adalet’ ve ‘hak – hukuk – adalet’ sloganlarımızla adalet taleplerimizi dile getireceğiz. Hiçbir güç dünyanın en barışçıl eylemi olan ‘Adalet Yürüyüşümüz’ ve ‘Adalet Mitingimizi’ provoke edemeyecektir. Bunu çok kez denediler. her türlü provokasyon girişimine, tahriklere karşın bizler sadece alkışlarımızla karşılık verdik. Alkışlarımızla karşılık vermeye devam edeceğiz. 9 Temmuz pazar günü saat 11.00’de örgütümüz ve bu tarihi mitinge katılmak isteyen, adalet isteyen tüm yurttaşlarımızla birlikte Bursa’dan otobüslerle İstanbul’a hareket edilecek ve mitinge katılım sağlanacaktır. 17 İlçe Başkanlığımı ve İl Başkanlığımız olmak üzere 18 merkezde başvuruları topluyoruz. Bunun dışında bazı sivil toplum kuruluşlarından gitmek isteyenler var. Onlara da otobüs tahsisi yapılabiliyor. Ayrıca kendi imkanlarıyla mitinge katılmak isteyen demokratik kitle örgütleri, sendika ve odalar da var. Onlar da bizimle birlikte mitinge ortak giriş yapma talebinde bulundular. Beraber hareket ediyoruz. Hedefimiz 100 otobüse ulaşabilmek. Ulaşım planımız buna göre yapılıyor” açıklamasında bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…