Home FOTO GALERİ Salman’dan Bozbey’e ziyaret

Salman’dan Bozbey’e ziyaret

- Guncellenme Tarihi: 5 Temmuz 2017 14:04
5 min read
Salman’dan Bozbey’e ziyaret için yorumlar kapalı
0

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Bozbey ve Salman çalışmaları ve ülke gündemiyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

 

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i   Halk Evi’ndeki makamında  ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ve Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız’ın da yer aldığı ziyarette Başkan Bozbey,  kentte uygulanan insan odaklı projeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Bozbey, 1 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan 7033 sayılı  ‘Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi’ amacıyla  çıkartılan bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasıyla ilgili kanun hakkında da açıklamalarda bulundu. “Planlı sanayi alanlarında üretim yapan sanayicilerin tapu ve kadastro harçlarından, damga vergisinden ve emlak vergisinden muaf tutulması ve enerji giderlerinin azaltılması sonucunda üretim maliyetlerinin düşürülmesiyle” ilgili çıkartılan kanunu değerlendiren Bozbey, Nilüfer’de 7 tane organize sanayi bölgesi bulunduğunu anımsattı. Bozbey, kanunun yürürlüğe girmesiyle, belediye bütçesinin yüzde 15’inin azaldığını söyledi. Bozbey, “Sanayi bölgelerinde muafiyet getirildi ve Nilüfer’de toplamda 7 tane organize sanayi bölgesi var. Bütçemizde yüzde 15 kayıp oluştu. Vergilerde zaten düşüş var ve şimdi sanayiden gelen 50 milyon liralık gelirimiz de kaybolacak. Belediyeler bütçe konusunda sanayiye getirilen vergi muafiyetiyle birlikte sıkıntıya düşecekler” dedi.

Ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Güven Park’tan İstanbul’a başlattığı “Adalet Yürüyüşü” de konuşuldu. Başkan Bozbey, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 40 dereceyi aşan sıcak havaya rağmen kilometrelerce yolu yorulmadan sloganlar atarak kat ettiğini vurgulayarak, “Bugün de yağan yağmura aldırış etmeden yürüyüşünü sürdürüyor” ifadelerini kullandı .

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da vatandaşların Adalet Yürüyüşü’ne büyük destek verdiğini ve 9 Temmuz’da İstanbul’da düzenlenecek olan mitingde Yalovalılar olarak yer alacaklarını  kaydetti.

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, Yalova’da etkili olan yağıştan dolayı mağdur olan vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti. Salman’a ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bozbey, Nilüfer’de 5 bin 990 kişiyle oluşturulan canlı Atatürk Portresini hediye etti.

Yalova Belediye Başkanı Salman da, Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek Başkan Bozbey’e Yürüyen Köşk’ün maketini ve köşkün bahçesinde bulunan yaklaşık 400 yaşında olan ağacın kurumuş yaprağını armağan olarak sundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çevreyi Kirletenlere Zabıta Müdahalesi

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde Belediye Başkanı Şükrü Deviren’…