Home FOTO GALERİ AHMET DAVUTOĞLU GEMLİK’TE

AHMET DAVUTOĞLU GEMLİK’TE

- Guncellenme Tarihi: 28 Haziran 2017 16:03
5 min read
AHMET DAVUTOĞLU GEMLİK’TE için yorumlar kapalı
0

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu yakınlarını ziyaret için geldiği Gemlik’te Muratoba Mahallesinde konakladı. Ahmet Davutoğlu’nu Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli karşıladı. Eşi Sare Davutoğlu ve Kızı Hacer Büke Davutoğlu ile birlikte Gemlik Muratoba Mahallesinde oturan Halasının oğlu ve akrabalarını ziyarete gelen Ahmet Davutoğlu, yakınlarıyla ve mahalle halkıyla hasret giderdi.

Mahalle meydanında vatandaşlarla bir araya gelen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11 yaşında Muratoba Mahallesine gelerek halasının oğlu için kız istediklerini vurgulayarak, “Rahmetli yengem buralıydı. Muratoba benim Konya Taşkent’ten sonra ikinci memleketim. Gemlik’i ve Muratoba Mahallesini çok seviyorum. Fırsat buldukça geldim ve gelmeye de devam edeceğim” dedi. Mahalle halkının ve muhtarların yoğun ilgi gösterdiği Ahmet Davutoğlu’na mahalle halkı tarafından meşhur Muratoba Kirazı, Lokum, Zeytin ve Sarma Dolma ikram edildi.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, bereketli Muratoba topraklarının su sorununu çözmek için büyük çaba gösterdiklerini belirterek, bugüne kadar kaygan zemin nedeniyle gölet yapamadıklarını söyledi. Bura karşın DSİ yetkilileriyle birlikte yeni bir yer tespiti yaptıklarını müjdeleyen İsmail Aydın, “Yüksek kotta, cazibeli su verecek baraj yapmayı hedefliyoruz. Zemin uygun olursa Muratoba Mahallesine gölet değil baraj yapacağız” dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’da, Bölgenin devletimizin harmanlandığı bir yer olduğunu anlatarak, obadan devlet, devletten de nizam-ı mülk kurulduğunu açıkladı. Muratoba’nın da tarihte önemli bir yeri olduğunu kaydeden Davutoğlu, bereketli toprakların daha da bereketlenmesi için çalışma ve yatırımların devam edeceğini ifade etti. Muratoba gençlerine de seslenen Ahmet Davutoğlu, “Muratoba Kirazı, Şeftalisi, Zeytini işlemek varken devlet dairelerini kurtuluş kapısı görmeyin. Bu bölgenin zeytininin, kirazının, şeftalisinin kalitesini çok iyi biliriz. Zaten zeytin dendi mi Gemlik büyük bir markadır. Tek markadır. Sayın vekilimiz İsmail Aydın’ın da dediği gibi, baraj yapımı sonrasında bu bereketli topraklar daha da bereketlenecektir. Biz bunları hep birlikte

planlayacağız. Bundan sonra daha sık geleceğim. Muratobalılar benim hemşerim. Konya Taşkent neyse, burası da benim için o demek. Her meseleniz ile ilgileneceğim” diye konuştu.

Vatandaşlarla sohbet edip, muhtarlar ve halkla hatıra fotoğrafı çektiren Ahmet Davutoğlu, öğlen namazının ardından mahalleden ayrılarak, bir başka programı için Balıkesir’e gitti. Davutoğlu’na Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Büyükgölcigezli ve Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, şehir dışında olan Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın selamlarını ileterek, zeytin ve zeytin yağı ile zeytin sabunu hediye etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…