Home FOTO GALERİ KARADAĞ VE BOSNA HERSEK’TEN İADE-İ ZİYARET

KARADAĞ VE BOSNA HERSEK’TEN İADE-İ ZİYARET

- Guncellenme Tarihi: 21 Haziran 2017 15:29
3 min read
KARADAĞ VE BOSNA HERSEK’TEN İADE-İ ZİYARET için yorumlar kapalı
0

BUSMEK, yurtdışı faaliyetlerine devam ederken bir yandan da geri bildirimler almaya devam ediyor.

 

Karadağ Podgoritsa’da Yunus Emre Enstitüsü ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar meyvesini vermiş ve 3 ay önce kursiyerlerimizin sertifika töreni ve ebru sergisi gerçekleşmişti.

 

Ayrıca Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından açılan Hüsn-i Hat, Ney, Türk yemekleri, Osmanlı Türkçesi, dikiş-nakış ve örgü kursları gibi kursların yanı sıra BUSMEK desteği ile tezhip kursu da açılarak Bosna-Hersekliler tarafından yoğun ilgi ile karşılanmış ve aynı şekilde sertifika törenleri ve tezhip sergisi gerçekleşmişti.

 

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cihan Özdemir ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Kültür ve Sanat Koordinatörü Murat Sedat Sert, BUSMEK’i daha yakından tanımak üzere yönetim merkezimizi ziyaret ederek, faaliyetler hakkında bilgi aldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman ve BUSMEK Proje Yöneticisi Eyüp Arda tarafından karşılanan Özdemir ve Sert’e kurslar, branşlar, sosyal faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca yönetim merkezi ve sınıflar gezdirilerek çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulunuldu. Yapılan görüşmelerde, Yunus Emre Enstitüsü ve BUSMEK’in ortaklaşa yürüttüğü yurtdışı faaliyetlerinin daha da geniş yelpazeye yayılması için neler yapılabileceği hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

 

BUSMEK, planlı ve programlı bir şekilde büyüyen bir kurum diye konuşan Özdemir sözlerine şöyle devam etti; bugün de gördük ki Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında birçok Avrupa ülkesinden ileride bir konumda, BUSMEK’i bu denli önemseyen ve sayesinden bizlerin de Balkanlarda yararlanıyor

olmamızdan ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Recep ALTEPE’ye, Yunus Emre Enstitüsü olarak teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …