Home FOTO GALERİ BURSA ŞUBE BAŞKANININ GÖREVDEN ALINMASI HAKKINDA KAMUOYU AÇIKLAMASI

BURSA ŞUBE BAŞKANININ GÖREVDEN ALINMASI HAKKINDA KAMUOYU AÇIKLAMASI

- Guncellenme Tarihi: 20 Haziran 2017 13:06
4 min read
BURSA ŞUBE BAŞKANININ GÖREVDEN ALINMASI HAKKINDA KAMUOYU AÇIKLAMASI için yorumlar kapalı
0

HASVAK Bursa Şubemiz ile ilgili geçtiğimiz günlerde bazı basın-yayın organlarında yapılan yayınlarda, Vakfımıza yönelik gerçeği yansıtmayan bilgilendirmelerden kaynaklandığını düşündüğümüz haksız ve yanlış beyanlara yer verilmesi karşısında, doğru-kanuni bilgi ve belgeleri kamuoyuyla paylaşmak adına Vakfımızca yazılı bir açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.

            43 yıllık Vakfımızın, 5 yıla yakındır Bursa Şubesi Başkanlığını yürüten Sayın Zerrin Özgüle’nin son 8 aydır Şube yönetimindeki yetkisini aşan hataları ve HASVAK Genel Merkezi ile veri-bilgi paylaşımında yaşattığı eksikliklerin artarak devam ettiğini tespit etmiş bulunuyoruz.

            Sayın Özgüle, Vakfımızın Kuruluş Resmi Senedi ve Vakıf Yönetmeliğimizi kullanmaz olmuştur. Yönetim Kurulumuz, kendisinin maalesef belgesiz ödemeler gerçekleştirdiğini gündeme getirmiştir. Bu durum, biz HASVAK’ı, başta Vakıflar Genel Müdürlüğü olmak üzere Devletin ilgili kurumlarının denetimi ve takibi karşısında oldukça zor ve sıkıntılı durumlarla karşı karşıya bırakmaktadır.

            Yaşanan kötü hadiselere son olarak Bursa Nilüfer Belediyesi ile ‘yetkisiz imzalanan’ protokol eklenmiştir. Nilüfer Belediyesi’nin ‘Engelsiz Park’ adlı projesinde, Vakıf Yönetimimizin Sayın Özgüle’ye “50 bin TL’yi geçmeyin ve Genel Merkezimize müracaat ile izin alınız” sözlerine rağmen kendisi izin almadan ve yetkisi olmadığı halde Nilüfer Belediyesi ile Protokol imzalamıştır.

            Bilinmelidir ki, HASVAK bir sağlık vakfıdır, 43 yıldır hiçbir siyasi ideoloji ile adı anılmadan, kişi, kurum din, dil, ırk veya cinsiyet ayrımı yapmadan yardımsever herkese kapılarını açmıştır. Ancak Sayın Özgüle’nin üst üste gelen hatalarının zarar verici boyuta ulaşması nedeniyle, Yönetim Kurulumuz 06.06.2017 tarihinde toplanarak, Yönetmeliğimizin ilgili maddeleri doğrultusunda kendisinin Bursa Şubesi Başkanlığı görevine son vermiştir. Sayın Özgüle’nin yerine Bursa Şubesi Başkanlığına Sayın Fatma Küçüker’in getirilmesine karar verilmiştir.

İlgili belgeler ekli dosyadadır…

Herkesin toplumsal bir duyarlıkla hareket etmesi gereken bu ortamda, doğrudan Vakfımızı hedef alan bu haberlerin iyi niyet ve sağduyu ile düzeltilmesini rica ediyoruz. Herkesi, sağduyuyu zedeleyen böylesi tutum ve davranışlardan uzak durmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

 

HASVAK Genel Merkezi Basın Koordinatörlüğü

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…