Home FOTO GALERİ Nilüfer Belediyesi Kaat-ı Atölyesi eserleri görücüye çıktı

Nilüfer Belediyesi Kaat-ı Atölyesi eserleri görücüye çıktı

- Guncellenme Tarihi: 18 Haziran 2017 17:01
3 min read
Nilüfer Belediyesi Kaat-ı Atölyesi eserleri görücüye çıktı için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi Kaat-ı Sanat Atölyesi kursiyerleri, çalışmalarını Konak Kültürevi’nde düzenledikleri yıl sonu sergisiyle izlenime sundu.  Eserler büyük ilgi gördü.

 
Her hafta farklı bir sergiyi Bursalılarla buluşturan Konak Kültürevi, bu kez geleneksel Türk süsleme sanatı olan “Kaat-ı” sergisine ev sahipliği yapıyor. Nilüfer Belediyesi Kaat-ı Sanat Atölyesi’nde, Dilek Erim Aydemir’den eğitim alan 7 kursiyer, açtıkları sergiyle birbirinden değerli eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Türk süsleme sanatında önemli bir yere sahip olan “Kaat-ı Sanatı”nın en güzel örneklerinin yer aldığı serginin açılışını Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu yaptı. “Kaat-ı Sanatı”nın çok özel bir sanat olduğunu belirten Emiroğlu, “Bu kadar zor bir sanat dalında çok değerli kursiyerlerimizi bu sanata kazandırdığı için  eğitmenimiz Dilek Erim Aydemir’e teşekkür ediyorum. Nilüfer’e, Bursa’ya ve ülkemize çok önemli değerler kazandırdı. Sanat anlamında çiçeklerin açması bizler için gurur kaynağıdır” dedi.

EĞİTMEN DİLEK ERİM AYDEMİR’E DEVLET SANATÇISI UNVANI

Atölye eğitmeni Dilek Erim Aydemir de kursiyerlerle gurur duyduğunu söyledi ve sergi öncesi aldığı güzel bir haberi de konuklarla paylaştı.  Dilek Erim Aydemir, “Bu sanat çok dikkatli ve titiz bir çalışma gerektiriyor. Unutulan bir sanattı  aslında. Geçmişte bu sanat dalını gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar yapmıştım. Nilüfer Belediyesi’nin desteği ile sanat dalımızı gün yüzüne çıkardık. Bugün Kültür Bakanlığı’ndan telefonla arandım ve devlet sanatçılığı unvanının verildiğinin haberini aldım. Bu  haber beni çok mutlu etti” dedi.

Sergide, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu, atölye eğitmeni Dilek Erim Aydemir ile birlikte kursiyerlere katılım sertifikalarını da verdi.

110 özel eserin yer aldığı sergi, 23 Haziran’a kadar Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …