Home FOTO GALERİ Dündar Kosova’da Temaslarda Bulundu

Dündar Kosova’da Temaslarda Bulundu

- Guncellenme Tarihi: 15 Haziran 2017 13:36
11 min read
Dündar Kosova’da Temaslarda Bulundu için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kosova’da düzenlenecek olan 1. Murad Hüdavendigar’ı Anma programı öncesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

 

Büyükelçi Kılıç: “Tarihimizle Gurur Duyuyoruz”

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Kosova’da ziyarette bulunduğu ilk adres Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç oldu. Başkan Dündar’ın ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükelçi Kılıç, “Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Murad Hüdavendigar’ı Anma programı bölge halkı tarafından her yıl büyük bir heyecanla bekleniyor. Her yıl buradan şehit padişahın kabri başından tüm dünyaya barış, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyoruz. Sultan Murad sayesinde bu bölge ile bir gönül bağı kurduk ve bu bağ yüzyıllardır devam ediyor. Tarihimizle gurur duyuyoruz. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Kosovalı dostlarımızın yanında yer alarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kosova bizim için önemli bir ülke ve bu kardeşlik başlarını sürekli devam ettireceğiz. Sizlere de böyle önemli bir organizasyon ile şehit padişahımızı andığınız ve iki toplum arasındaki bağları canlı tuttuğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Başkan Mustafa Dündar da, “12 yıldır düzenlediğimiz ve bu yıl 13’üncüsünü düzenleyeceğimiz 1. Murad Hüdavendigar’ı Anma programı ile iki ülke ve iki toplum arasında yüzyıllar önce kurulan kardeşlik bağlarının günümüzde de devam etmesine katkı koyuyoruz. Osmanlının tek şehit padişahı olan Murad Hüdavendigar, hem Türklerin hem de Arnavutların

ortak değeri. Murad Hüdavendigar’ın o dönem oluşturduğu barış ve huzur ortamı inşallah günümüzde tüm dünyaya örnek olur” diye konuştu.

 

Ternava: “Güçlü Türkiye, Güçlü İslam Coğrafyası Demek”

 

Başkan Dündar’ın ziyaretlerindeki ikinci adresi ise Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava oldu. Başkan Dündar’ı makamında ağırlayan Ternava, “Sizleri 12 yıldır olduğu gibi bu yıl da ülkemizde görmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye’yi sürekli takip ediyoruz ve Türkiye’den gelen her güzel haber bizlere de büyük mutluluk yaşatıyor. Türkiye 15 Temmuz da büyük bir badire atlattı. 15 Temmuz sadece sizler için değil bizler için de uzun bir gece oldu. Çok şükür ki hainler amaçlarına ulaşamadılar. Türkiye o geceden sonra daha sağlıklı ve güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Dün akşam izlediğim haberlerde öğrendim ki Türkiye yüzde 5’lik bir büyüme göstermiş. Güçlü bir Türkiye demek, güçlü bir İslam coğrafyası demek. Türkiye’nin güçlü olması Kosova’yı da güçlü hissettirir. Türkiye’den büyük bir destek görüyoruz. Bu destek ve yatırımlar için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan olmak üzere sizlere çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da yaptığımız gibi her zaman Türkiye’nin güvenliği için dua ediyoruz. Kosova’da her yıl düzenlediğiniz 1. Murad Hüdavendigar’ı Anma programı ve Ramazan ayında vermiş olduğunuz iftar yemekleri için sizlere de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Başkan Dündar da yaptığı konuşmada, “İki ülke arasındaki sınırları ortadan kaldırarak yüzyıllar önce Murad Hüdavendigar’ın başlattığı kardeşliği devam ettiriyoruz. Sizlerin de desteğiyle 13 yıldır düzenlediğimiz 1. Murad Hüdavendigar’ı Anma programı daha da güzelleşiyor. Kosova bizlerin değer verdiği bir ülke. Türkiye’den birçok kamu ve sivil kurumlar buraya gelip yatırımlar yaparak iki ülke arasındaki bağları sürdürüyor. Türkiye’deki güzellikleri buraya da taşımaya çalışıyoruz. İnşallah

iki ülke arasındaki ilişkiler her zaman böyle devam eder” ifadelerini kullandı.

 

“Etkinlikleriniz Bölge Toplumlarını Birleştiriyor”

 

Başkan Dündar, son olarak Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı ziyaret ederek TİKA Priştine Program Koordinatörü Hasan Burak Ceran ile bir araya geldi. Priştine’deki görevine yeni atanan Ceran’a başarılar dileyen Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak her yıl Kosova’ya gelerek Osmanlı’nın savaş meydanlarında şehit olan tek padişahı 1. Murad Hüdavendigar’ı anıyoruz. Bu anma programımıza destek veren kurumlarımızı da ziyaret ederek kendilerine teşekkür ediyoruz. TİKA, Balkanlar’daki tarihi yapıların onarımına büyük önem veriyor. Bugüne kadar bölgedeki pek çok abide eser TİKA sayesinde ayağa kaldırılmış durumda. Kosova’da da önemli çalışmalar yaptığınızı biliyoruz. Hem bizlere verdiğiniz destek hem de bölgede yürüttüğünüz çalışmalar için size teşekkür ederim” dedi.

 

TİKA Priştine Program Koordinatörü Hasan Burak Ceran da, “Düzenlemiş olduğunuz 1. Murad Hüdavendigar’ı anma programı ve verdiğiniz iftar yemekleri bölge halklarının bir araya gelmesi adına büyük önem taşıyor. Sizlerin gerçekleştirdiği bu programları bizler çok önemsiyoruz. Temenni ediyoruz ki, sizlerin desteği ve bizlerin çalışmalarıyla burada hükümetimizin talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı yürüteceğiz” diye konuştu.

 

Başkan Dündar’a Kosova’da gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında Bursa Başsavcı Vekili Sinan Sezer, Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Aşkın Bozkurt ile AK Parti 22. Dönem Milletvekili Hayrettin Çakmak eşlik etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …