Home FOTO GALERİ Osmangazi’de Ramazan Eğlenceleri Dolu Dizgin Sürüyor

Osmangazi’de Ramazan Eğlenceleri Dolu Dizgin Sürüyor

- Guncellenme Tarihi: 11 Haziran 2017 12:59
6 min read
Osmangazi’de Ramazan Eğlenceleri Dolu Dizgin Sürüyor için yorumlar kapalı
0
  • Ramazan Sokağı’nda Her Gece Farklı Kültürler Sahne Alıyor
  • Ramazan Coşkusu Osmangazi’de Yaşanıyor

 

Osmangazi Belediyesi tarafından Karaman Ziraat Parkı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nda eğlence hız kesmiyor. Her gece farklı derneklerin kendi yörelerini tanıtan etkinlikler gerçekleştirdiği Ramazan Sokağı’nı ziyaret eden Başkan Mustafa Dündar’a, Çerkez Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından bir teşekkür plaketi verildi.

 

Ramazan ayında iftar sonrasının vazgeçilmezi olan eğlence programları, Karaman Ziraat Parkı’nda her gece kesintisiz şekilde sürüyor. Geçtiğimiz yıllarda her akşam başka bir mahallede gerçekleştirilen Ramazan eğlencelerini, bu yıl bir yerde toplayan ve kurduğu Ramazan Sokağı’nda 23 farklı hemşehri derneğine kendi kültürlerini tanıtma fırsatı sunan Osmangazi Belediyesi, eski Ramazan eğlencelerini yaşatmış oluyor.

 

İftar sonrası Ramazan Sokağı’nı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Çerkez Kültürünü Yaşatma Derneği’nin sahne gösterilerini izledi. Ardından sahneye çıkarak bir konuşma yapan Başkan Mustafa Dündar, “Ramazan ayı, her yıl olduğu gibi bu yıl da oldukça bereketli geçiyor. Zaman zaman yağış nedeniyle Ramazan Sokağımız’daki programlarımız aksasa da, son derece keyifli, eğlenceli, kültürlerimizin yaşatıldığı etkinliklere sahne oluyor. Bu yıl etkinlikleri farklı bir konseptle yapma kararı aldık. Geçtiğimiz yıl her akşam farklı bir mahallede düzenlediğimiz

etkinliklerimizi bu yıl Ziraat Parkı’nda kurduğumuz Ramazan Sokağı’nda topladık. 23 farklı hemşehri derneğini de bu işe dahil ettik. Dolayısıyla her akşam farklı bir derneğimiz kendi kültürünü tanıtma fırsatı bulmuş oldu” dedi.

 

Konuşmasında, milletlerin kültürlerini koruyabildikleri sürece ayakta kalabileceklerine dikkat çeken Başkan Dündar, “Bizler de kültürümüze sahip çıktığımız oranda geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Biz büyük bir millet, büyük bir devletiz. Bunun altında yatan unsurların başında da kültürümüze sahip çıkmamız yatıyor. Başkalarını taklit etmeden, kendi değerlerimizi koruyup kollamak, yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak çok önemli. İşte bu etkinlikleri de bu amaçla gerçekleştiriyoruz. Buraya katılarak destek olan tüm derneklere ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Çerkez kültürünün kaybolmaması, kendi değerlerini, kendi gelenek, görenek, örf ve adetlerini yaşatıp sergiliyorlar. Buraya katılan tüm hemşehri derneklerimize ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bursa Çerkez Kültürü Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Ziya Özenç de kendilerine böyle bir fırsat sunan ve her zaman destekleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a bir teşekkür plaketi sundu. Ramazan Sokağı’ndaki etkinlikte gençler, Çerkez kültürünü yansıtan halk oyunlarını sergiledi. Ardından Osmangazi Belediyesi Tiyatro Topluluğu orta oyunu gösterilerini sahnelerken, gecenin sonunda ünlü sihirbaz Abduri, yaptığı illüzyon gösterileriyle başta çocuklar olmak üzere, Ramazan Sokağı’nı dolduran vatandaşlara keyifli bir gece yaşattı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…