Home FOTO GALERİ ​İpeker’den dünyanın ilk vegan kumaşları

​İpeker’den dünyanın ilk vegan kumaşları

- Guncellenme Tarihi: 11 Haziran 2017 12:53
6 min read
​İpeker’den dünyanın ilk vegan kumaşları için yorumlar kapalı
0

İpeker, Avrupa Vejetaryen Birliği tarafından verilen ve en güvenilir vegan/vejetaryen ürün etiketi olarak kabul edilen V-Label Vegan sertifikasını alan dünyadaki ilk kumaş üreticisi oldu. Böylece küresel firmalar, V-Label Vegan sertifikasını kreasyonlarında İpeker kumaşları ile birlikte TR kodu ile kullanmaya başlayacak.

 

Bursa’nın köklü firmalarından İpeker, ürettiği katma değeri yüksek, yenilikçi kumaşlarla sektörde fark yaratırken, kumaş üretiminde bir ilke daha imza attı. Dünyanın ilk ‘vegan sertifikalı’ kumaşını üreten İpeker, Avrupa Vejetaryen Birliği tarafından verilen ve tüm dünyada en güvenilir vegan/vejetaryen ürün etiketi olarak kabul edilen V-Label Vegan sertifikasına layık görüldü. İpeker, böylece ürünlerinde Avrupa Vejetaryenler Birliği’nin “vegan etiketini” kullanma hakkına sahip olan dünyadaki ilk kumaş üreticisi oldu. Firmanın bu kumaşlarını kullanacak küresel firmalar ürünlerinde, TR ile başlayan sertifika kodunu kullanacak.

ÇEVRECİ FİRMA

Çevreci yaklaşımları nedeniyle kendi alanında ‘Oeko-Tex Standard 100 Belgesi’ alan ilk şirket olan, GRS sertifikalı ürünleri ile de çevre duyarlı ürün gruplarının üretimini gerçekleştiren İpeker, Avrupa Vejetaryenler Birliği (EVU) tarafından vegan özellikteki ürünlerin tescillendiği ve denetlendiği uluslararası bir standardizasyon sistemi olan V-Label ile tekstil sektörü alanında sahip olduğu uluslararası düzeyde geçerliliği olan sertifikalarına bir yenisini daha ekledi. Böylece veganların da güvenle tercih edebilecekleri bir konsepte sahip olduklarını dile getiren İpeker Yönetim Kurulu Üyesi İhsan İpeker, “V-Label sertifikası ile 146 farklı kumaş türlerinde hayvansal bir içerik bulunmadığını belgelemiş olduk. Üretim süreçlerimizde doğaya ve canlılara zarar vermeden süreklilik sağlıyoruz” dedi. İpeker şöyle devam etti:

“Sürdürülebilir tekstil için çalışmalarımızı gerçekleştirirken, katma değerli ürünlerle de ülke ekonomimize katkı sağlamakla kalmayıp, çevremizin ayrılmaz bir parçası olan diğer canlıların yaşam haklarına hassasiyet gösteriyoruz. Dokularımızı doğadan ilham alarak oluşturuyoruz. İpek yerine cupro üretiyoruz. Aynı şekilde New Life olarak adlandırılan yüzde 100 plastik pet şişelerin geri dönüşümünden elde edilen iplik ile ipeksi özellikler kazandırarak üretim gerçekleştiriyoruz. Üretim sürecinde de doğaya ve canlılara zarar vermeden devamlılık sağlıyoruz.”

VEGAN KUMAŞ NASIL ÜRETİLİYOR?

Tamamen atıklardan üretilen bir kumaş olan vegan, pamuğun çekirdeğinden, atıklarından, kullanılmayan bölümlerinden rejenere edilerek üretiliyor ve dünyada ipeğe en yakın, en güzel, alternatif hatta bazı özellikleriyle de ipekten de ileri, biyodegratasyon hızı olan, toprağa gömüldüğünde tamamen yok olan, hiçbir iz bırakmayan çevreci bir ürün niteliğinde. Öncelikle İsviçre’de Oeko-Tex testleri yapılan kumaşların, çevreye ve insan sağlığına zararı olmadığı kanıtlandıktan sonra içinde, reçetelerinde hiçbir şekilde hayvansal bir ürün bulunmadığı, protein içermediği DNA testi yapılarak görüldü. Şu anda İpeker’in, cupro kumaşta ürettiği reçeteler tamamen vegan işlemlerine uygun olarak hazırlandı ve dünyanın ilk vegan kumaşı da V-Label olarak Türkiye’de üretilmiş oldu.​

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…