Home FOTO GALERİ İLK ROMANI ‘’UNUTMALAR ŞEHRİ’’ İLE

İLK ROMANI ‘’UNUTMALAR ŞEHRİ’’ İLE

- Guncellenme Tarihi: 9 Haziran 2017 15:26
7 min read
İLK ROMANI ‘’UNUTMALAR ŞEHRİ’’ İLE için yorumlar kapalı
0

“CEVAT TURAN” EN ÇOK SATAN KİTAPLAR ARASINDA…

 

Bir dönemin toplumsal çalkantılarını ve gündelik yaşamını ustalıkla anlattığı; Cevat Turan’ın Unutmalar Şehri, en çok satan kitaplar arasında yer alıyor. İçinde aşk, ayrılık, tarih gibi olayları objektif bakış açısıyla okuyucuyla buluşturduğu Unutmalar Şehri, imza günleri kapsamında okuyucuyla bir araya gelmeye devam ediyor.

 

Çok kısa süre önce kitap evlerinde okuyucuyla buluşmasına rağmen karşılaştığı yoğun ilgiyle 5. baskısını yapan Unutmalar Şehri, en çok okunanilk 10 kitap arasında yer alıyor. Bir dönem romanı olması yönüyle dikkat çeken Unutmalar Şehri, kitap evlerindeki yerinin yanı sıra imza günleri kapsamında okuyucuyla buluşmaya devam ediyor. İmza günlerinin önemine dikkat çeken Cevat Turan; Bugüne kadar yer aldığımız imza günlerinde romanımızı yazma sürecimizi ve o dönemi yaşamış Çorumlu bir yazar olarak gençlik yıllarımızda yaşadığımız zorlukları paylaşma fırsatımız oldu dedi. Bugüne kadar Kocaeli ve Kadıköy kitap fuarlarının yanı sıra geçtiğimiz günlerde de doğduğu yer olan Çorum’da gençlerle bir araya gelen Cevat Turan, okuyucuyla her buluşmalarımızda onlardan farklı bakış açıları ve görüşleri aldığını ve bunları bir sonraki kitabında mutlaka değerlendireceğini söyledi.

1980 yılının Mayıs ayında başlayıp 5 ay süren Çorum olaylarının, yerel bir gazetecinin dilinden anlatıldığı Unutmalar Şehri, Türkiye’nin yakın dönemine ışık tutan kitaplar arasında yer alıyor. Araştırma sürecinin 4 yıla yakın bir süre aldığı aşk, ayrılık, bürokrasi, siyaset gibi olayların objektif bir dille okuyucuya aktarıldığı Unutmalar Şehri, Cezmi Ersöz, Ali Topuz, Namık Çınar, Erdem Yücel ve Dr. Alpay Pasinli gibi pek çok başarılı yazarın tercih ettiği Puslu Yayıncılık tarafından okuyucuyla buluştu. Bir dönemin toplumsal çalkantıları ve gündelik yaşamını ustalıkla anlattığı; içinde aşk, ayrılık, tarih gibi olayları objektif bakış açısıyla anlatmasıyla en çok okunan kitaplar arasında yer alan Unutmalar Şehri, okuyucuya tanıtmaya ve anlatmaya devam ettikçe uzun bir süre daha bu başarısını korumaya devam edecek gibi görünüyor.

Biyografi

Çorum doğumlu Cevat Turan’ın ilk ürünleri (şiir ve yazı­ları) 1983 yılında Çorum Gazetesi ve bu gazetenin kültür-sa­nat ekinde yayımlandı. İlk gençlik yıllarında, yayın hayatını Ankara’da sürdüren Sanat Rehberi’nde şiirleri yayımlanan; Gençlik Dünyası gazetesinde kültür-sanat ve güncel politika yazıları kaleme alan yazarın, “Usuldan Bir Hüzün” (Çivi Yazı­ları Yayınevi), “Gözlerine Sakla Beni” (Günizi Yayıncılık) ve “Çoklu Yalnızlıklar” (Komşu Yayınları) adında üç şiir kitabı; yine Komşu Yayınları’ndan çıkan “İnsanın Üşüdüğü Yer” adında bir de öykü kitabı bulunmaktadır. Yasakmeyve şiir dergisinin hazırladığı Türkiye Şiir Rehberi’nde de yer alan yazarın, Cumhuriyet Kitap eki, Dünya Gazetesi Kitap eki, Berfin Bahar, Islık, Yasakmeyve ve Varlık dergilerinde şiir ve yazıları yayımlanmış; şiir anlayışı ve kitapları üzerine yazılar kaleme alınmıştır. Kitapları ve edebiyat serüveni hakkında kendisiyle ulusal medyada (gazete, dergi, radyo ve televizyon kanalla­rında) söyleşiler yapılan Turan’ın, bazı şiirleri ise çeşitli mü­zisyenler tarafından bestelendi. Evli ve 3 çocuk babası olan Cevat Turan, sahibi olduğu güncel haber sitesiwww.sonmedya.com.tr’de köşe yazarlığı ve Yazın-Sanat Kooperatifi üyeliğinin yanı sıra, halen bir şirketler topluluğu grubunun yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…