Home EKONOMİ Erpiliç Türkiye’nin en güçlü markaları arasında yükselişe geçti

Erpiliç Türkiye’nin en güçlü markaları arasında yükselişe geçti

- Guncellenme Tarihi: 7 Haziran 2017 14:41
5 min read
Erpiliç Türkiye’nin en güçlü markaları arasında yükselişe geçti için yorumlar kapalı
0

Hindi eti pazarının güçlü markası Bolca Hindi’yi satın alarak iddialı bir adım atan Erpiliç, İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin En Güçlü 500 Sanayi Kuruluşu araştırmasında geçtiğimiz yıla göre yükselişe geçerek 93. sıraya yerleşti.  ‘Yerli sermaye yerli büyüme’ atağı doğrultusunda yaklaşık 55 milyon TL yatırımla satın alma gerçekleştiren Erpiliç, iki yıllık süreçte 45 milyon TL ek yatırımla hindi eti pazarını %100 büyüterek total büyümesini artıracak.

Türkiye’nin en büyük entegre piliç üreticilerinden biri olan ve iç pazarda piliç eti üretiminin yaklaşık yüzde 10’unu karşılayan Erpiliç, Türkiye’nin En Güçlü 500 Sanayi Kuruluşu araştırmasında yükselişe geçerek 93. sırada yerini aldı. Bolu ve Göynük’te yer alan kesimhanelerde, Türkiye’nin ilk endüstriyel Kuru Yolum teknolojisi ile günde ortalama 380.000 adet piliç kesimi gerçekleştiren Erpiliç’in, 2016 yılı net satış rakamı 1 milyar 227 milyon 845 bin TL olarak gerçekleşti. 2 bin 750 kişilik istihdamı,  1040 kişiden oluşan sözleşmeli piliç yetiştiricisi ile Türkiye geneline yayılmış 70 adet bayisi bulunan Erpiliç, zorlu geçen ekonomik ve siyasi koşullara rağmen 2016 yılında karlılığını artırarak yüzde 18,4 büyüme gösterdi.

Bolca Hindi satın alması ile büyüme hızını artıracak…

Kanatlı eti sektöründeki yeni yatırımı Bolca Hindi ile büyümesine hız kazandıran Erpiliç, üç yıllık süreçte yıllık 20 bin ton hindi eti üretimine ulaşmayı hedefliyor. Ekonomik ve konjonktürel nedenlerle tüm sektörlerin kendi içinde tasarrufa yöneldiği dönemde ciddi bir satın alma gerçekleştiren Erpiliç, üç yıllık süreçte yıllık hindi eti tüketimini kişi başı 0,7 gramdan 1 kg’ye çıkararak hindi eti pazarını büyütecek. İlk etapta damızlık üretimi, kesimhane modernizasyonu ve kapasite artışı için 45 milyon TL’lik yeni yatırım öngören Erpiliç, hindi etini lojistik gücü ve bayi yapılanması ile de destekleyerek kolay ulaşılır hale getirecek. Bu yatırımı ile büyüme hızında artış hedeflediklerini ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Öztürk “Hindi eti pazarı büyüme potansiyeli oldukça yüksek. Henüz tüketim oranları çok yüksek olmamakla birlikte lojistik alt yapı ve erişimin tamamlanması ile pazarda ciddi bir ivme olacak. Biz Erpiliç olarak hindi etini Türkiye’nin her noktasına ulaştırarak erişimi kolaylaştırmak ve sağlık açısından çok değerli olan bu ürünü yaygınlaştıracağız.” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüferli Karateciler Madalyalarla Döndü

Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova’da düzenlenen karate müsabakalarında elde e…