Home FOTO GALERİ Başkan Dündar Orucunu Vatandaşla Açıyor

Başkan Dündar Orucunu Vatandaşla Açıyor

- Guncellenme Tarihi: 6 Haziran 2017 13:19
4 min read
Başkan Dündar Orucunu Vatandaşla Açıyor için yorumlar kapalı
0
  • Dündar, Her Akşam Farklı Bir Mahallede İftar Açıyor
  • Dündar: “Hisariçi’nde Tarihi Kimlik Ortaya Çıkıyor”

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Ramazan ayının her anını ilçe halkıyla bir arada geçiriyor. Gündüz esnaf ve mahalle ziyaretleri gerçekleştiren Başkan Dündar, akşamları da Osmangazi Belediyesi’nin kurduğu iftar sofralarında vatandaşlarla birlikte orucunu açıp teravih namazı kılarak, vatandaşlarla bir araya geliyor.

 

Osmangazi Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Hisariçi bölgesinde yer alan Üftade Türbesi’nde teravih namazını kılan Başkan Dündar, cami çıkışında vatandaşlar ile bir araya gelerek sohbet etti. Vatandaşların istek ve önerilerini dinleyen Başkan Dündar, bölgede yürüttükleri Hisar İçi Kentsel Yenileme Projesi hakkında da bilgiler verdi.

Başkan Dündar, “Hisar bölgesi şuanda bizim özenle çalışmalar yürüttüğümüz bir bölge. Hisar, karar yetkisi  Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulunda olan bir SİT bölgesi. Dolayısıyla kurulun onay verdiği şekilde restorasyon ve cephe sağlıklaştırma çalışmaları yürüterek bölgeyi ayağa kaldırıyoruz. Vatandaşlarımızın önerilerini de dikkate alarak hazırladığımız Hisar İçi Kentsel Yenileme projesinin ilk etabı olan Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi’ni yakında ihaleye çıkacağız. Burada zemin kaplama ve cephe sağlıklaştırma çalışmaları yürüteceğiz. Tescilli eserleri restore ediyoruz. Böylece, bölgedeki tarihi kimlik ortaya çıkmış olacak. Bu cadde ile birlikte çalışmaları diğer caddelere de taşıyacağız. Bunlar uzun soluklu işler” dedi.Belediyenin dışında bölgede özel sektöründe çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Bir diğer çalışmamız olan Hisar Arkeopark Projesi ile de, bölgedeki kazı çalışmalarımız sürüyor. Her iki projemiz tamamlandığında bu tarihi bölge, Bursa’nın turizm yönünden çekim merkezi olacak” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…