Home FOTO GALERİ İLAHİYATÇI YAZAR OSMAN ÜNLÜ’YE BURSA’DAN SUÇ DUYURUSU

İLAHİYATÇI YAZAR OSMAN ÜNLÜ’YE BURSA’DAN SUÇ DUYURUSU

- Guncellenme Tarihi: 5 Haziran 2017 14:27
7 min read
İLAHİYATÇI YAZAR OSMAN ÜNLÜ’YE BURSA’DAN SUÇ DUYURUSU için yorumlar kapalı
0

MAKSADI AŞAN BENZETMEYE DİYANET-SEN VE MEMUR-SEN’DEN TEPKİ

 

BURSA- Türkiye Gazetesi Yazarı Osman Ünlü’nün TGRT Haber ekranlarında yaptığı camiler hakkındaki skandal sözlere Bursa’dan tepki geldi.

 

TGRT Haber’de camilerde çocukların oyun oynamasının caiz olmadığını söyleyerek ibadethaneleri ‘kerhaneye’ benzetmesine kayıtsız kalmayan Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği ve Diyanet-Sen Bursa 1 ve 2 Nolu Şubesi; Bursa Adalet Sarayı önünde yaptıkları ortak basın açıklaması ile Osman Ünlü’yü kınayarak, adliyeye suç duyurusunda bulundu.

 

NUMAN ŞEKER: “HOCA SIFATI YAKIŞMAYAN BU ZATI PROTESTO EDİYORUZ”

Türkiye genelinde 81 ilde Osman Ünlü’yü protesto etmek adına basın açıklaması yaptıklarını hatırlatan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, “Mübarek Ramazan ayında güzel konuşulması gerekirken unvanı hoca olan birileri çıkıp; ağza alınmayacak ve hocalık sıfatına yakışmayacak şekilde konuşmalar yapması milletimizi üzmüştür. Çocukları, gözün nuru, kalplerin meyvesi olarak tasvir eden bir peygamberin ümmetiyiz. Gözün nuru olmadan; gözün görmesi mümkün değil. Geleceği inşa edecek çocuklarımızı, kutsal mekanlardan uzaklaştırırsak toplum olarak; bu çocuklarımızın dağa çıkacağını, öğretmenlerini bıçaklayacağını, alınlarına tabanca dayayarak intihar edeceklerini maalesef pratikte yaşıyoruz. Bu nedenle çocuklarımızı camilerle, değerlerimizle buluşturmamız ve barıştırmamız gerekiyor. Bu bağlamda Osman Ünlü ama aslında ünsüz olan hoca sıfatı yakışmayan bu zatı protesto ediyoruz” dedi.

 

MUSTAFA SARKI: “FİKRİ YAPISININ, İLİM VASFINA YAKIŞMADIĞI ORTADA”

Birilerine karşı duyulan hazımsızlıktan dolayı, camileri kerhanelere benzeten Osman Ünlü gibilerine, hadlerini bildirmeye geldiklerine dikkat çeken Diyanet-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Sarkı, şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘Çocuk Dostu Camiler Projesini hayata geçiren Prof. Dr. Mehmet Görmez’i eleştiren Türkiye Gazetesi Yazarı Osman Ünlü, TGRT Haber’de skandal açıklamalar yapmıştır. Cami ile kerhaneyi aynı cümle içerisinde kullanan bu zat ilmi manada köhnenmiş olduğunu İslam mabetlerini aşağılamaya çalışan, rencide etmeye çalışan fikri yapısının, ilim adamlığı vasfına yakışmadığı ortadadır. Bugüne kadar, camiye gelenleri itmek, rencide etmek, camiden soğutulan gençlerin müsebbibi olmak, bu tarz düşünce içerisinde olanlar yüzündendir. Oysaki Mevlana ‘ne olursan ol, kim olursan ol gel’ demektedir. Görüyoruz ki çocukları camide istemeyen bu zat ve bunun gibiler, İslam’ı anlatmaya soyunmuş. Oysaki sırtında Hasan ile Hüseyin, secdeye giden, kalbi çocuk, yüzü çocuk peygamberin ümmeti olduğumuzu unutmuş. Artık sesini duyurmak isteyenin, ünlü olmak isteyenin saldıracağı alanlar ve makamlar diyanet camiası değildir demeye geldik.”

 

TEVFİK BAK: “CAMİLERİMİZDE ÇOCUKLARIMIZ, GENÇLERİMİZ DOKUNULMAZDIR”

İslam’ın, imanın kalpte olduğunu unutarak yıllarca dış görünüşlerinden dolayı gençlerimizi öteleyen, hor gören bu insanlar yüzünden, nice gençler heba olduğunu ifade eden Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Bak ise, basın açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Anlaşılan o ki, sıra çocuklara gelmiş. Ama orada bir durun. Sizin köhnemiş beyinlerinizde, çocuk sevgisi nasıl yorumlanıyor bilemeyiz ama bizim bütün camilerimizde çocuklarımız, gençlerimiz dokunulmazdır. Çocuklarımızın hafızalarında kötü bir iz bırakacak şekilde müdahalelerde bulunacak olanlar, cami adabı ile çocuk sevgisini karıştıracak olanlar, teravih namazlarını evlerinde kılsınlar.”

Sendika üyelerinin de yoğun katılım sağladığı basın açıklamasında hep bir ağızdan ‘Osman şaşırma sabrımızı taşırma’ şeklinde sloganlarla Osman Ünlü protesto edildi. Basın açıklamasının ardından Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Diyanet-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Sarkı, Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Bak ve sendika üyeleri ile adliyeye Osman Ünlü’nün skandal sözleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…