Home FOTO GALERİ Ramazan Sokağı’nda şehitler için mevlit okutuldu

Ramazan Sokağı’nda şehitler için mevlit okutuldu

- Guncellenme Tarihi: 4 Haziran 2017 12:57
3 min read
Ramazan Sokağı’nda şehitler için mevlit okutuldu için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi, Şırnak’ın Şenoba beldesinde meydana gelen helikopter kazasında 13 askerin şehit olması nedeniyle Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı’ndaki etkinlikleri iptal ederek mevlit okuttu.

 

Şırnak’ın Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesi sonucunda şehit olan 13 asker, tüm Türkiye’yi acıya boğdu. Milyonların yasını tuttuğu şehit askerler için Nilüfer Belediyesi mevlit okuttu. Nilüfer Belediyesi, şehit askerlerin acı haberinin gelmesi üzerine Ramazan ayı nedeniyle Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı’ndaki etkilikleri iptal etti. Müfit Kavurmacı ve Burak Demir’in katılımıyla okunan mevlite vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Mevlitte, Müfit Kavurmacı ve Burak Demir, Kuran-ı Kerim tilaveti yaptı, dualar etti ve ilahiler okudu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin  kuruluşundan  bugüne kadar bütün şehitlerin ruhuna duaların edildiği gecede barış ve kardeşlik mesajları verildi.

Yaklaşık iki saat süren mevlitin sonunda Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozey’in selamını ileterek, bütün şehitleri saygı ve minnetle andıklarını söyledi.  Başkan Yardımcısı Kayaoğlu, “Bizi biz yapan kardeşliğimizdir. Birbirimize sarılmamız, sevmemiz ve saygı duymamız gerekiyor. Maalesef terör ve acı olaylar bizi bırakmıyor . Yine şehit acısı yaşadık, yüreğimiz yanıyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum” dedi.

Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Suat Özkan da gelen şehit haberleri üzerine Ramazan Sokağı’ndaki etkinliğin iptal edilerek mevlit okutulduğunu belirtti. Özkan, “İki gün önce yaşanan bu elim kaza ve beraberinde yine 3 vatan evladımızın şehit olmasından dolayı bu geceyi hep birlikte yâd ettik. Vatan evlatlarımızı minnetle anıyoruz ve bir daha yüreğimizin yanmaması için Allah’a dua ediyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yangın Kontrol Altına Alındı

Organize Sanayi Bölgesi 4. Cadde üzerinde sandalye imalathanesinde yaşanan yangını olay ye…