Home FOTO GALERİ İZNİK SOKAKLARINA İLK İFTAR SOFRASI KURULDU

İZNİK SOKAKLARINA İLK İFTAR SOFRASI KURULDU

- Guncellenme Tarihi: 4 Haziran 2017 12:53
6 min read
İZNİK SOKAKLARINA İLK İFTAR SOFRASI KURULDU için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın seçildiği yıl başlattığı Geleneksel Ramazan ayı sokak iftarlarının ilki bu yıl Mahmut Çelebi Mahallesi Yakup Sokak’ta 600 vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Başkan Yardımcıları Necati Tosun, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Salih Güven, Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Biçer, Öner Erim, Mahmut Çelebi Mahallesi Muhtarı Şenol Bekdeş, Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Savaş ve Hayırsever iş adamı İlker Aydın’ın da katıldığı sokak iftarı mahalle sakinleri tarafından büyük ilgi gördü. İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde hazırlanan İftar menüsü Yakup Sokak’ta kurulan sofralarda, mahalle sakinlerine ikram edildi.

İftarda söz alan Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Savaş “Böyle sofralar, bu güzel atmosferler bizler için birer gurur kaynağı. İnşallah devamı gelir. Bu sofraların kurulmasında emeği geçen Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

Mahmut Çelebi Mahallesi Muhtarı Şenol Bekdeş ise konuşmasında “Çok güzel bir kaynaşma ve iftar yemeği oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Önümüzde ki yıllarda aynı sofralarda görüşmek üzere” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın iftar öncesi masaları tek tek gezip vatandaşların hal hatırlarını sorarak dertleri ile dertleşti. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Sargın, “Sevgili Mahmut Çelebi Mahallesi ve Yeni Mahalle sakinleri öncelikle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Öncelikle geçtiğimiz günlerde yaşanan elim kazada vermiş olduğumuz şehitlere ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayı, Ramazan ayı mağfiret ve bereket ayı. Bu bereketi vatandaşlarımız ile paylaşmak için bugün burada sizlerle toplanmış bulunmaktayız. Allah bu ramazan ayı münasebetiyle tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul eylesin inşallah. Bu ramazan ayı dolayısıyla yapmış olduğumuz duaları da makbul eylesin inşallah diyoruz. Ramazan ayı vesilesiyle Allah bu birlik ve beraberliğimizi hiç bozmasın. Yurdumuza kasteden düşmanlara fırsat vermesin. Cenab-ı Hak yurdumuza göz dikmiş şer odaklarına, ülkemizi bölmek,

parçalamak isteyenlere ve bunlara yataklık edenlere fırsat vermesin. Allah bizleri bu ramazanın feyzinden ve bereketinden en güzel şekilde istifade eden kullarından eylesin.

Yemeğin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hepinizin Ramazan ayı ve gelecek olan Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyor, nice sağlıklı huzurlu ömürler diliyorum. Hepinize hayırlı akşamlar” dedi.

Mahalle sakinlerinden Cazgır Levent Tura iftar sonrası Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Belediye Başkanı ile mahalle muhtarlarına maniler düzerken son olarak “Bayrakları bayrak yapan üstünde ki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Evlerinin önü iğde, iğdenin dalları yerde. Dünyanın her yerinde Ne Mutlu Türküm Diyene” sözleri büyük beğeni topladı.

Mahalle Sakinleri gerçekleşen iftar yemeğinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, sokak İftarında ayrıca İznik Belediyesi tarafından hizmete sokulan İkram Aracı ile vatandaşlara çay, meşrubat v.b ikramlarda bulunuldu.

İftar Yemeği, öncesi ve sonrasında Yakup Çelebi Cami İmam Hatibi Hasan Yıldırım tarafından yapılan dua ile son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…