Home EĞİTİM Çocuklarla iletişim kurmanın püf noktaları

Çocuklarla iletişim kurmanın püf noktaları

- Guncellenme Tarihi: 1 Haziran 2017 13:40
4 min read
Çocuklarla iletişim kurmanın püf noktaları için yorumlar kapalı
0

Uzman Psikolog Sinem Olcay Kademoğlu, 7 Haziran Çarşamba günü saat 14:00’da Yaşam Akademisi konuğu olarak Akmerkez misafirleriyle buluşuyor. Kademoğlu, vereceği söyleşide çocuklarla iletişim ve oyun konusunda katılımcıları bilgilendirecek.

 

Ebeveynlere çocuk yetiştirme konusunda 2007 yılından beri danışmanlık hizmeti veren Uzman Psikolog Sinem Olcay Kademoğlu, Yaşam Akademisi söyleşileri kapsamında Akmerkez misafirleriyle buluşuyor. “CocuklaNereye.com” moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşide Kademoğlu, katılımcılara gelişimi destekleyici anne babalık uygulamalarını hakkında tavsiyeler verecek.

 

Yürüttüğü anne baba eğitimi çalışmalarında, erken dönem çocuk gelişimi bilgisini pragmatik ve destekleyici bir yaklaşımla birleştiren Kademoğlu, söyleşisinde katılımcılara hayal ettikleri ebeveynler olmaları ve sağlıklı çocuklar yetiştirmeleri için yapılması gerekenleri anlatacak. Ebeveynler çocukla iletişim kurmanın ayrıntılarını öğrenirken, çocuklar da pedagog onaylı eğitici ve eğlenceli aktivite kutuları Pakolino ile oyun etkinliğinde yaratıcı aktivitelerle eğlenecek.

 

7 Haziran Çarşamba günü saat 14:00’da herkesin katılımına açık ve ücretsiz olacak söyleşi Akmerkez etkinlik alanında gerçekleşecek.

 

Sinem Olcay Kademoğlu

2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitiminin bir kısmını State University of New York, Binghamton’da sürdürdü. Amerika’daki eğitimi sırasında erken dönem çocuk gelişimi, ebeveyn davranışları ve aile psikolojisi konularıyla ilgilenmeye başladı. Gelişim Psikolojisi alanındaki yüksek lisansını Koç Üniversitesi’nde tamamladı. Ebeveynlik uygulamaları ve çocukların zihinsel gelişimi arasındaki ilişkileri inceleyen tez çalışmasını Ruhr Universität Bochum’da yürüttü. Amerika ve İngiltere’ye gözlemci olarak giderek, erken dönem anne baba eğitim programlarının uygulamalarını inceledi ve araştırma temelli, etkinliği saptanmış programların Türkiye’ye adaptasyonunu yaptı. Hazırladığı programları ailelere ulaştırmak amacıyla 2007 yılında İstanbul Parenting Class‘ı kurdu. Merhaba Bebek ve Annenin Rehberi isimli iki tane kitabı bulunmaktadır.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’de 23 Nisan Coşkusu

TBMM’nin açılışının 104. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İnegöl’de düze…