Home FOTO GALERİ MEHMET AKİF İNAN KÜTÜPHANESİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

MEHMET AKİF İNAN KÜTÜPHANESİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

- Guncellenme Tarihi: 31 Mayıs 2017 17:03
8 min read
MEHMET AKİF İNAN KÜTÜPHANESİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU için yorumlar kapalı
0

6 NİSAN ANADOLU LİSESİ’NDE YAPILAN AÇILIŞLA MEHMET AKİF İNAN KÜTÜPHANESİ HİZMETE GİRDİ

 

BURSA- Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi ve Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanlığı iş birliğinde 6 Nisan Anadolu Lisesi’nde kurulumu tamamlanan Mehmet Akif İnan Kütüphanesi gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

 

Yedi Güzel Adam Projesi kapsamında Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi ve Genç Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’nin Yıldırım 6 Nisan Anadolu Lisesi’nde hayata geçirdiği Mehmet Akif İnan Kütüphanesi’ni düzenlenen törenle hizmete açtı. Yoğun katılımın sağlandığı törende Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal, Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanı Yunus Emre Altuntaş ve 6 Nisan Anadolu Lisesi Müdürü Şükrü Baş kütüphanenin açılış kurdelesini keserek kitapları öğrencilerle buluşturdu.

 

NUMAN ŞEKER: “OKULLARDAKİ PROBLEMLERE YÖNELİK ÇÖZÜMLER ÜRETEN SENDİKACILIK ANLAYIŞINDAYIZ”

Türkiye’de eğitim iş kolunda 420 bin üyesi ile yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen’in okullardaki problemlere yönelik çözümler üreterek sendikacılık yapmaya gayret gösterdiğini hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Bu bağlamda da çok güzel çalışmalardan birisi de Genç Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube olarak Türkiye genelinde her yıl 7 bölgede bir şehre bu görev verilerek, ‘7 Güzel Adam’ın adına 7 kütüphane açılıyor. Bu yılda bu görev Bursa’ya verildi. Biz de hem kamuoyu oluşturma hem de kamuoyunun kitaplara karşı sevgisini geliştirme adına 10 tane büyük kitap kumbarası oluşturduk. Bunları AVM’lere, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yerleştirerek; kütüphanenin oluşmasında kamuoyunun katkısını da sağlamış olduk. Bu törenle de 5 bin kitaptan oluşan kütüphanemizi öğrencilerimize kazandırmış bulunmaktayız. Kütüphanenin kurulmasına katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

ŞEKER: “KÜTÜPHANELER DEMOKRASİNİN KALELERİDİR”

Kütüphanelerin demokrasinin kaleleri olduğunu ifade eden Numan Şeker, “Bizim dinimizde ve değerlerimizde ‘Sizin en hayırlınız öğrenen ve öğretendir. İlim nerede olursa alın’ der. Dolayısıyla biz çocuklarımıza bu değerler noktasında çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yapmadığımız için öğrencilerimiz, öğretmenlerimizi pala ile kesmeye çalışıyor. Sınıfın içine silahla gelerek hem arkadaşını öldürüyor hem de kendi intihar ediyor. Bu değerler noktasında boşluk olduğu için gençlerimiz bu hallere geliyor” diyerek sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Onun için gençlerimize bu 7 Güzel Adam gibi birçok değerlerimizi öğretmeliyiz.”

 

MEHMET AYDIN: “GENÇLERİMİZ OKUYARAK 7 DEĞİL; 14 GÜZEL ADAM OLACAK”

Kütüphanenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, “Belli zaman içerisinde Kahramanmaraş’ta 7 kişi bir araya gelmiş çok güzel insanlar. Onlar bu katkıyı kitap okuyarak yakalıyorlar. Bizim gençlerimiz onları okuyacaklar ve onlar 7 değil, 14 güzel adam olacaklar. Bu memleket için sorumluluğumuz, geçmiş bilgilerimizi almak bayrağı daha ileriye taşımak olacaktır” diye konuştu.

 

FATİH POLAT: “OKUMA ALIŞKANLIĞIMIZI EN ÜST SEVİYEYE TAŞIMALIYIZ”

Türkiye’deki kitap okuma alışkanlığındaki olumsuzluğa dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat ise, “Dinimizin ilk emri ‘oku’ olmasına rağmen ülke olarak, kitap okuma oranımız iyi olduğu söylenemez. Dünya genelinde kitap okuma oranında 86’ıncı sırada yer alıyoruz. Gelişmiş ülkelere baktığımızda okuma oranları çok yukarıda olduğunu görüyoruz. Geleceğimiz için kitap okuma alışkanlığımızı en seviyeye taşımalıyız. Bu nedenle ülkemiz geleceği için böylesine güzel kütüphaneleri okullarımıza kazandırmalıyız” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hitachi Astemo Türkiye’nin Genel Müdürü Mesut Sancaklı Oldu

27 ülkede yaklaşık 140 tesiste 90.000 kişiyi istihdam eden global bir otomotiv teknoloji ş…