Home FOTO GALERİ BEKSİAD BURSA PROTOKOLÜNÜ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTURDU…

BEKSİAD BURSA PROTOKOLÜNÜ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTURDU…

- Guncellenme Tarihi: 31 Mayıs 2017 12:35
10 min read
BEKSİAD BURSA PROTOKOLÜNÜ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTURDU… için yorumlar kapalı
0

BURSA- Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) üyeleri geleneksel iftar programında bir araya geldi.

 

Merinos AKKM’de gerçekleştirilen iftar programına; AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, KOSGEB Bursa Müdür Vekili Erkan Güngör’ün yanı sıra çok sayıda STK Başkanı ve BEKSİAD üyesi katıldı.

 

İftar programının açılışında konuşan BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, Bursa’nın son yıllarda bebe giyim ve tekstili konusunda Türkiye için çok önemli bir konuma geldiğini söyleyerek, “Bundan 15 yıl önce bu sektörde faaliyet gösteren firmalar arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulan BEKSİAD, şuan 200’ün üzerindeki üyesiyle şehrimizin ve sektörünün en önemli ve en etkin Sivil Toplum Kuruluşlarından biri konumuna gelmiştir” şeklinde konuştu.

 

Atalay: “Şehrimize ve Ülkemize Değer Katma Çabası İçerisindeyiz”

 

Vişne caddesinde faaliyet gösteren firmaların kendi tasarımlarını ve markalarını üretip dünyaya sattıklarının altını çizen Halil Atalay, “Bizler üretim ve ihracat yapıp, istihdam sağlayarak Bursamıza ve ülkemize değer katma çabası içerisindeyiz. Bizler bu şehirden aldıklarımızı yine bu şehre vermek adına çalışıyoruz” dedi.

 

BEKSİAD ve BTSO işbirliğiyle gerçekleştirilen UR-GE projeleri ve Junioshow Fuarı hakkında da konuşan Atalay, bu projelerin sektöre çok büyük bir canlılık kattığını ve Bursa’yı dünyada bir marka konumuna getirdiğinin altını çizdi. Atalay, “Hem UR-GE çalışmaları, hem de Junioshow Fuarımızın düzenlenmesinde öncü olan başta BTSO Başkanımız İbrahim Burkay olmak üzere, sektörün gelişimi adına verdikleri destek nedeniyle Bursa Valimiz İzzettin Küçük’e, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye ve Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye, kamu kurumlarımızın değerli yöneticilerine ve her çalışmamıza katılan, destek veren, gücümüze güç katan size değerli üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Üretiminin yüzde 80’i Bursa’dan…

 

BEKSİAD’ın kurulduğu günden bu yana sektörün gelişimi adına önemli çalışmalar yürüttüğünü dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ise, “BEKSİAD, her zaman milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, milletinin ve devletinin yanında olan, şehrine ve ülkesine katkı sağlayan bir kurumdur. Ben bu vesile ile tüm BEKSİAD üyelerini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bursa’nın üreten bir şehir olduğuna dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise, BEKSİAD’ın bebe ve çocuk giyim sektörüne damga vurduğunu söyledi. Bebe giyim ve konfeksiyon üretiminin yüzde 80’inin Bursa’da olduğunun altını çizen Karlık, bu başarı için BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay ve üyeleri kutladı.

 

Ramazanın milli ve manevimi değerlerimizi yükselten bir ay olduğunu ifade eden Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da, BEKSİAD üyesi işadamlarının üretim ve ihracat noktasında sektörü sırtladığını belirterek, tüm iş adamlarının oluşturduğu markalarla Türkiye’yi yurtdışında en iyi şekilde temsil etmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Bir yılda 2 fuar…

 

Bebe çocuk  konfeksiyonu sektöründe BEKSİAD ile birlikte önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Sektördeki toplam üretimin yüzde 80’ini karşılayan Bursa’nın uluslararası arenada daha güçlü temsil edilmesi adına BEKSİAD ile önemli işbirliklerine imza atıyoruz. Sektöre yönelik hayata geçirdiğimiz iki ayrı UR-GE kapsamında düzenlediğimiz alım heyeti organizasyonları ile Junioshow Fuarı, firmaların ihracat odaklı büyümesine katkı sağlıyor.  5-8 Temmuz tarihleri tekrar düzenleyeceğimiz Junioshow Fuarı ile sektörde aynı yıl içerisinde ikinci fuar organizasyonumuza imza atacağız” diye konuştu.

 

“Bronz etiket sektörün tanıtımına güç katacak”

 

Sektörde faaliyet gösteren firmaların BTSO öncülüğündeki kümelenme grubunda ‘Juniokids’ kurumsal markası adı altında bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Burkay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Firmalarımızın kümelenme grubu altında gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucu Juniokids, Avrupa Küme Analizleri Sekretaryasının 350 küme arasında yaptığı değerlendirme sonucu ‘Bronz Etiket’ ile ödüllendirildi. Sektörümüzün tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan bu ödülün Bursa’mıza kazandırılmasında emeği geçen sektör temsilcilerimizi ve tüm çalışanlarımızı kutluyorum.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…