Home FOTO GALERİ KANSERDE ERKEN TANININ ÖNEMİ KENT KONSEYİ’NDE ANLATILDI…

KANSERDE ERKEN TANININ ÖNEMİ KENT KONSEYİ’NDE ANLATILDI…

- Guncellenme Tarihi: 30 Mayıs 2017 13:41
3 min read
KANSERDE ERKEN TANININ ÖNEMİ KENT KONSEYİ’NDE ANLATILDI… için yorumlar kapalı
0

BURSA – Doruk Sağlık Grubu’ndan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emre Uysal, Bursa Kent Konseyi’nde kanserde erken tanının önemini anlattı.

Doruk Sağlık Grubu ile Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu işbirliğinde Bursa Kent Konseyi Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; çok sayıda grup üyesi katıldı.

Östrojen hormonunun, bir kadının kadın olduğunu hissetmesini sağlayan hormon olduğunu söyleyen Op. Dr. Emre Uysal, bu hormon sayesinde kemik erimesi, ateş basması, sinirlilik, kalp damar problemleri , hızlı kilo alımı gibi olumsuz kabul edilebilecek durumların önlendiğini fakat her güzelin bir kusuru olduğu gibi bu hormonun da meme, yumurtalık, rahim kanserini tetikleyerek bu kusurunu ortaya çıkardığını vurguladı. Hayatınızdaki en büyük mucizenin olgunlaştığı 9 aylık süreç ve sonrasındaki ortalama 6 aylık emzirme sürecinde vücudun östrojensiz bir dinlenme dönemine girdiğini belirten Emre Uysal, çocuk sahibi olmayanların bu kanserler için daha riskli grupta yer aldığının üzerinde durdu.

Kadın kanserleri  arasında, hastanın kendi muayenesi ile en çok erken tanı şansının olduğu hastalık grubu olarak meme kanserini işaret eden uzman doktor, duş sırasında bile aylık meme muayenesi ile kitlelerin erken aşamada tespit esilebileceğini ve böylece meme kanseri için %96 lık erken tanı ile sağlığa kavuşma oranının gerçek olabileceğini vurguladı.

Serviks, Uterus ve Over gibi diğer jinekolojik kanserlerin erken tanısı için kıymetli ipuçları veren Op.Dr.Emre Uysal ,yıllık jinekolojik muayene ve meme muayenesine önem verilerek kansersiz, mutlu bir geleceğin imkansız olmadığını, kanserden değil, geç kalmaktan korkulması gerektiğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …