Home FOTO GALERİ Tuna Mahallesi’ne Sosyal Tesis

Tuna Mahallesi’ne Sosyal Tesis

- Guncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2017 13:54
8 min read
Tuna Mahallesi’ne Sosyal Tesis için yorumlar kapalı
0

Dündar: “Türkiye’ye Örnek Çalışmalar Yürütüyoruz”

 

Türk sporuna yatırımlarını sürdüren Osmangazi Belediyesi,

Tuna Mahallesi’nde inşa edilecek olan Tunaspor Sosyal Tesisi’nin temelini düzenlenen törenle attı.

 

Sporun desteklenmesi ve topluma yayılması için yatırımlarına devam eden Osmangazi Belediyesi,  Tuna Mahallesi’ne ve Tunaspor’a modern bir sosyal tesis kazandırıyor. Toplam 547 metrekare alan üzerine 2 kat olarak inşa edilecek olan Tuna Sosyal Tesisi’nin ilk katında spor lokali, ikinci katında ise çok amaçlı salon, toplantı salonu yer alacak. Tesisin 6 ay içerisinde planlanıyor.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde düzenlenen temel atma törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

 

“YATIRIMLARIMIZLA HAYATIN HER ALANINDA VARIZ”

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Tuna Mahallesi’ne ve mahallenin gençlerine yeni bir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Osmangazi’de tarihi değerlerimize sahip çıktığımız gibi modern şehrin inşası noktasında da çalışmalarımızı sürüyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak hayatın her alanında varız. Şehrin yenilenmesinde, gençliğe hizmette, eğitimde, sporda ve kültür sanatta hizmet üretiyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetler Bursa sınırlarını aşıp tüm Türkiye’ye örnek oluyor” dedi.

“7 YILDA 10 BİN İNŞAAT RUHSATI VERDİK”

 

Osmangazi Belediyesi olarak planlı bir Osmangazi inşa ettiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nin kurulduğu 1987 yılından

2009 yılına kadar vermiş olduğu inşaat ruhsatı sayısı 11 bin 700. Bizim göreve geldiğimiz 2009 yılından 2016 yılına kadar verilen inşaat ruhsatı sayısı ise 10 bin. Yani belediye kurulduğu günden 2009 yılına kadar verilen

inşaat ruhsatı sayısına 7 yılda ulaşmışız. Yapı kullanma izni olarak da baktığımızda bu dönemde çok daha fazla yapıya izin verdik. Bu bizim imarlı bir şehir inşa ettiğimizi gösteriyor. Hamitler-Güneştepe bölgesinde 26 bin daireye oturma izni verdik. O bölgede yaklaşık 110 bin nüfuslu bir şehir inşa ettik. Demirtaş bölgesinde 2009 yılında göreve geldiğimizde nüfus 16 bindi. Şuan da nüfus 83 bine çıkmış. Her dönem 50 bin kişilik planlı bir şehir kurulmuş olsaydı Bursa’da şuan kaçakla ilgili bir sorun olmazdı. Kaçak ve plansız yapılaşmadan dolayı kamulaştırmalara ciddi bir bütçe ayırıyoruz. Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için şuana kadar 120 milyon kamulaştırma yaptık. 10 sene önce belediye bütçesi 100 milyondu. Kent Meydanı için kamulaştırmaları yaptık şimdi projeyi çalışıyoruz. Tuna Mahallesi’nde de bugüne kadar 4 buçuk milyonluk kamulaştırmalar yaptık.

Yatırımlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

 

“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

 

Yürüttükleri çalışmalarla Bursa’nın tarihi kimliğiyle, doğasıyla ve yeşiliyle yeniden hürriyetine büründüğü dile getiren Başkan Dündar, “Bunlar uzun vadeli planlamalar sonucunda ortaya çıkan çalışmalar. Tunaspor Sosyal Tesisi de geleceğimizin teminatı gençlerimiz için ciddi bir yatırım. Gençlerimizin spor yapabileceği yerler. Tüm mahallelerimizde inşa ettiğimiz spor tesisleri ile gençlerimize sahip çıkıyoruz. Bu yapılan

hizmetlerle birlikte gençlerimiz sağlıklı bir şekilde yetişecek ve geleceğimizi inşa edecekler” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık da yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bursa denilince akla ilk Osmangazi geliyor. Merkez ilçe olduğu için Osmangazi Belediyesi’nin ve Başkanımız Mustafa Dündar’ın sorumluluğu gerçekten çok büyük. Başkanımız Mustafa Dündar, omuzlarında böyle büyük bir yük olmasına rağmen birbirinden güzel hizmetler yapıyor. Eğitimden sağlığa, kentsel dönüşümden spora kadar vizyon projeleri bir bir ilçeye kazandırıyor. Bugün de Tuna Mahallemiz’de hayata geçirdiği bu önemli hizmet için Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bölge halkı için hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Konuşmaların ardından Tunaspor Kulübü Başkanı Kamil Seyfullahoğlu, Başkan Dündar’a Tunaspor forması hediye etti.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…