Home FOTO GALERİ BUSMEK Sergisine Büyük İlgi

BUSMEK Sergisine Büyük İlgi

- Guncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2017 14:05
6 min read
BUSMEK Sergisine Büyük İlgi için yorumlar kapalı
0

BUSMEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergi, Gemlikli sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) tarafından ‘Elimizin Emeği” temasıyla hazırlanan ‘BUSMEK Sergisi’,  coşkulu bir törenle Zeytuni İş Merkezi Gemlik Kurs Merkezi’nde izlenime açıldı.

Eğitmen Yelda Baykız’ın açılış konuşmasını yaptığı sergiye, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ercan Barutçuoğlu, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı, Sosyal İşler Daire Başkanı Şaban Kander, Ak Parti Gemlik Kadın Kolları Başkanı Şükran Ersöz eğitmen ve kursiyerler katıldı.

Sergi 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Sergide tamamı el emeği olan, resim, ahşap rölyef, giyim, koza çiçek yapımı, şiş örücülüğü, el sanatları branşlarında bir çok eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, serginin açılışında yaptığı konuşmada, BUSMEK’in yaşam boyu eğitim anlayışıyla Bursalıların ve Gemliklilerin pek çok alanda sanat ve mesleki eğitim ihtiyaçlarına cevap verdiğini ve endüstrileşmenin ihtiyacı olan kalifiye elemanları yetiştirerek ülkenin sanayisine katkıda bulunduğunu söyledi.

Bursa’da, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının da BUSMEK ile yaşatıldığına işaret eden Karlık, “Bursa’nın üreten ve gelişen bir kent olmasını önemsiyoruz. Kimlikli, birikimli bir kent olan sanatkar şehri Bursa’ya hizmet etmek bizler için bir onur. Bursa’nın dünya liginde olmasını önemsiyoruz. Yapılan çalışmalarla da Bursa’nın yıldızı parlıyor” şeklinde konuştu.

“Hedef; üretime katkı sağlamak”

Bursa’nın gelişiminde üretimin ve insan odaklı faaliyetlerin çok önemli olduğunu belirten Karlık, “BUSMEK’in ana hedefi, insanımızın üretime daha fazla katkı sağlamasına destek olmaktır. Hedefleri olan Türkiye yolunda kendimizi, gerek sosyal ve kültürel yönden geliştirmemiz, gerekse ekonomik yönden üretime katkı sağlamamız gerekiyor. Onun için BUSMEK var, ilk zamanlar 5 yerde başlamıştı şimdi 30 noktayı aşkın yerde eğitim veriliyor. Bursa’mızın her köşesinde ve ilçelerinde BUSMEK var” dedi.

BUSMEK ile 12 yıldır Bursalılara ücretsiz sanat ve meslek eğitim kursları verildiğini anlatan Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, “BUSMEK, 220 branşta eğitimler veriyor ve özellikle yılda 30 bin kişi bu eğitimleri alıyor. Yabancı dilden el sanatlarına veya üretime yönelik her alanda eğitimler alıyorlar. Sadece Bursa’da değil, Balkanlar başta olmak üzere diğer ülkelerde de çalışmalarımız sürüyor. İhtiyaca yönelik kurslar açılıyor, üretime destek sağlanıyor. BUSMEK’te açıldığından bugüne dek 180 bin kursiyere mesleki eğitim verildi. Sergimizde de çok güzel eserler var, emeği göz nuru ürünlerinden dolayı BUSMEK kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…