Home FOTO GALERİ Osmangazi’de Muhteşem Meşk Gecesi

Osmangazi’de Muhteşem Meşk Gecesi

- Guncellenme Tarihi: 24 Mayıs 2017 14:21
7 min read
Osmangazi’de Muhteşem Meşk Gecesi için yorumlar kapalı
0
  • Osmangazi’de Ramazan’ın Önemi Anlatıldı
  • ‘Hoşgeldin Ey Şehr-i Ramazan’ Programına Yoğun İlgi
  • Meşk Gecesinde Ramazan Coşkusu Vurgulandı

Osmangazi Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Hoş geldin Ey Şehr-i Ramazan’ adlı sohbet ve tasavvuf musiki programı, dinleyenleri mest etti.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın havasını teneffüs etmek adına Seyyid Usül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Şef Halil Çay yönetiminde Bursa Türk Tasavvuf Musiki Korosu ve konuşmacı olarak da Hatip Dr. Mehmet Gülal’ın katıldı. Hatip Dr. Mehmet Gülal,  Ramazan ayının önemi ve nasıl değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin bilgiler verirken, program arasında ve sonunda Bursa Türk Tasavvuf Musiki Korosu da meşk icra ederek dinleyenleri mest etti.

“Ramazan Sohbetinin Önemi Büyük” 

Gecede, ‘Hoş Geldin Ey Şehr-i Ramazan’ sohbetlerini tasavvuf musikisiyle birlikte gerçekleştirdiklerini ifade eden Hatip Dr. Mehmet Gülal, “Hoş geldin ya şehri Ramazan toplantısının çok büyük bir değeri var. Çünkü Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde buyuruyor ki, ‘Kim ki Ramazan-ı Şerif’in gelişine sevinirse onu cehennem ateşi yakmayacaktır’ diyor. Bizler de Bursa’da böyle bir Ramazan toplantısı yapmakla bütün Bursa’yı temsil etmiş oluyoruz ve o hadisi şeriften de bütün Bursa nemalanmış, istifade etmiş oluyor. Çok büyük bir olaydır. Dolayısıyla, her

sene bu programları yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Gülal, Bursa’nın Ramazan’a en çok sevinen şehirlerden bir tanesi olduğunu belirterek, “Ramazan gelmekle Bursa güzelleşiyor, esnaf güzelleşiyor, evlerde hanımlar, sokaklarda çocuklar, çarşıda esnaflar güzelleşiyor ve seviniyor. Bunu da en güzel Ümmi Sina Hazretleri şiirlerinde değerlendirmiş. ‘Gülden terazi yaparlar, gül alırlar gül satarlar, gülü gül ile tartarlar, çarşı pazar güldür, gül’ diyerek Ramazan’ı çok güzel değerlendirmiş. Ramazan’la birlikte sevgili Peygamberimizin kokusu, ahlakı şehirlerin üzerine iniyor. İnsanlar güzelleşiyorlar. Birbirlerine sevgi, saygı, aşkla muhabbetle bağlanıyorlar” dedi.

“Ramazan, Yeni Bir Başlangıçtır”  

Ramazan’ın insan için dini hayatını yeniden gözden geçirme ayı olduğunun altını çizen Gülal, aynı zamanda mümin için yeni bir başlangıç ayı olduğunun da vurgusunu yaptı. Gülal, “İslam’ı koruyan büyük alimlerden bir tanesi İmamı Rabbani Hazretleri buyuruyor ki, ‘Ramazan ayı, insanın kendisine çeki düzen verme hayatıdır. Bir insan ramazan ayını güzel değerlendirir, güzel yaşarsa Allah’ın rızasını kazanırsa o yıl içerisindeki bütün dini hayatı da çok güzel olur’. Eğer Ramazan ayını gereği gibi değerlendiremez ve yaşayamazsa o seneki hayatını da iyi şekilde geçiremez. Onun için Ramazan’ı çok iyi yaşamak o seneki dini hayatımızın çok güzel olmasına ve Allah’ın rızasına kavuşmamıza çok büyük vesiledir. Bu yüzden de ramazan çok değerli bir aydır” diye konuştu.

“Çeşitli Nedenlerle Ramazan Kaçırılmamalı”

Hadislerden örneklerle sohbete devam eden Gülal, Allah rızası gözetilerek tutulacak bir günlük orucun dahi cennete girilmesine vesile olabileceğini söyledi.

Ramazan ve ibadetlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Gülal, “Onun ölçüsü ve hesabı yok. Bunu yalnızca Allah biliyor. Ramazan çeşitli nedenlerle kaçırılmaması gereken, bir müslümanın doya doya yaşaması gereken bir ibadet. Onun için Ramazan ayını çok iyi değerlendirmek ve bunu kendimiz için bir fırsata çevirmek lazım. Çünkü Allah bizleri cennetinde ağırlamak istiyor. Bunun için de bizler için özel aylar, özel günler, özel vakitler ve özel mekanlar yaratmış. Her türlü imkanı da önümüze sermiş. O imkanı değerlendirmek de biz müminlere düşüyor” dedi.

Program sonunda meşk icra eden Bursa Türk Tasavvuf Musiki Korosu, dinleyenlerin beğenisini topladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…