Home FOTO GALERİ HEMŞERİ ŞENLİKLERİNE GÖRKEMLİ START

HEMŞERİ ŞENLİKLERİNE GÖRKEMLİ START

- Guncellenme Tarihi: 23 Mayıs 2017 14:31
6 min read
HEMŞERİ ŞENLİKLERİNE GÖRKEMLİ START için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi’nin Organize ettiği ve bu yıl 7. Si yapılan Geleneksel Hemşeri Şenlikleri muhteşem bir açılışa ev sahipliği yaptı. Gemlik Kent Konseyi’nin de desteklediği Şenlikler 26 Mayıs Cuma akşamına kadar sürecek. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Atatürk Kordonunda yapılacak olan şenliklere 16 Yöresel dernek iştirak edecek. Geleneksel Gemlik 7. Hemşeri Şenliklerinin kurdelesini Kaymakam Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un yanı sıra dernek başkanları birlikte kestiler.

Atatürk Kordonunda açılan yöresel dernek stantlarında folklor gösterileri açılış gecesine renk katarken, yöresel ürünlerde hem damaklara hem de gözlere hitap eden bir şölene dönüştü. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Hemşeri Şenliklerinin temasının bir kez daha birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu olduğuna dikkat çekerek, “Bin yıldır kardeş gibi yaşıyoruz. Daha binlerce yıl daha kardeş gibi yaşayacağız. Bunu bölmeye, hiçbir hainin gücü yetmeyecek. Gemlik’te barışın ve kardeşliğin sembolü sivil toplum örgütlerimizle, yöresel derneklerimizle bir kez daha bunu dünyaya haykırmış olduk. Şenliklerimize katılan tüm derneklerimize ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Türkiye’ye örnek olan bu şenliğimiz daha uzun yıllar sürecektir. Gemlik’ten dünyaya yayılan, sevgi, birlik, beraberlik, kardeşlik mesajı ve enerjisi, Türkiye’yi bölmek, parçalamak isteyen hainlere de güzel bir mesaj olacaktır” dedi.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’ta, şenlikler kapsamında ortaya çıkan birlik ve beraberlik olgusuna dikkat çekerek, ilçenin sorunlarının çözümünde de gösterilen bu birlik ve beraberliğin tüm ülkeye ve tüm dünyaya örnek olmasını diledi. Halayların, Horonların, oyun havalarının iç içe geçtiği gece, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı da konserlerle renklendi. Sahneye ilk olarak Saz üstadı, sanatçı ve eğitmen Ahmet Gültekin çıktı. Türkiye’nin 7 bölgesinden birbirinden güzel türküleri seslendiren Gültekin’e çiçeğini Belediye Başkanı Refik Yılmaz takdim etti. Ahmet Gültekin’de, organizasyon adına Refik Yılmaz’a plaket sundu. Dernek başkanları ile protokolü bir araya getiren seremoninin ardından Giresunlular Derneği de Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a

Türk Bayrağı armağan etti. Tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anan ve dua isteyen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, hiç kimsenin gücünün Türkiye’yi bölmeye ve parçalamaya yetmeyeceğini vurguladı.

Gemlik Belediyesi 7. Geleneksel Hemşeri Şenliklerinin açılış gecesi Samsunlular ve Giresunlular’ın gösterileri ve yerel sanatçılarının sahne almasıyla sona erdi. Şenlikler 26 Mayıs akşamına kadar gece 20.00 ile 24.00 saatleri arasında devam edecek.

23 Mayıs Salı gecesi DAĞ-DER, Kars-Ardahan-Iğdırlılar, Girit ve Rumeli Türkleri ve İnegöllüler Derneği etkinliklere renk katacaklar. 24 Mayıs Çarşamba akşamı Şanlı Urfalılar, Şavşatlılar, Trabzonlular ve Dadaşlar Dernekleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanını şenlendirecekler. 25 Mayıs Perşembe akşamı da Muş ve Hınıslılar, Ağrılılar, Erzurumlular ve Palandökenliler Dernekleri sahneye çıkacaklar. Şenliklerin kapanışı ise 26 Mayıs Cuma akşamı gerçekleşecek. Yöresel stantlar önünde yöresel etkinlikler ile şenliklerin finali yapılacak.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …