Home FOTO GALERİ BOSNA HEYETİ GEMLİK’TE

BOSNA HEYETİ GEMLİK’TE

- Guncellenme Tarihi: 22 Mayıs 2017 12:58
3 min read
BOSNA HEYETİ GEMLİK’TE için yorumlar kapalı
0

Bosna Hersek’in Zavidovici Kenti Belediye Başkanı Haşim Mujanoviç ve Belediye Meclis üyeleri Arnesa Simonoviç ve Jasmin Cosic Gemlik’e gelerek Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı makamında ziyaret ettiler. Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Avcı ve Kadir Erol’un yanı sıra Belediye Meclis üyeleri Ercan Barutçuoğlu ve Fehmi Aslan tarafından karşılanan Bosna heyetinde Dünya Boşnaklar Kongresi Türkiye Koordinatörü Hamza Yavuz ve BALKANDER Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye Kosova’da yer aldı.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik ve Zavidovici Kentleri Belediye Meclislerinin oy birliğiyle kardeş şehir olma kararı aldıklarını hatırlatarak, İçişleri Bakanlığı onayı sonrasında tarafların protokol imzalayacağını söyledi. Zavidovici heyetini Uluslarararası 2. Gemlik Zeytini Festivalinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Refik Yılmaz, festival sırasında başlayan dostluk ilişkilerinin devam etmesinin gururunu yaşadıklarını kaydetti. Gemlik heyetinin Temmuz ayında Zavidovici’ye gideceğini, Bosna heyetinin de Uluslararası 3. Gemlik Zeytini Festivaline davet edileceğini belirten Refik Yılmaz, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda çalışmaları hızlandıracaklarını vurguladı.
Zavidovici Belediye Başkanı Haşim Mujanoviç’te, Ekim ayında geldikleri Gemlik’te gördükleri ilgi ve alakanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, Gemlik’te düzenlenen Bosna Gecesinin de tüm Bosna Hersek’te gururla anlatıldığını söyledi. Gemlik ile kardeş şehir olmaktan ve sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda işbirliği yapmaktan onur duyacaklarını anlatan Mujonoviç, “Gemlik Bosna arasındaki dostluk köprüsünü biz oluşturacağız” diye konuştu. Yaklaşık iki saat süren ziyaret sonrasında taraflar birbirlerine çeşitli hediyeler takdim edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…