Home FOTO GALERİ BUSİAD’dan insan odaklı bir proje daha: Dörtçelik Anne Oteli ve Çocuk Kreşi

BUSİAD’dan insan odaklı bir proje daha: Dörtçelik Anne Oteli ve Çocuk Kreşi

- Guncellenme Tarihi: 19 Mayıs 2017 14:31
10 min read
BUSİAD’dan insan odaklı bir proje daha: Dörtçelik Anne Oteli ve Çocuk Kreşi için yorumlar kapalı
0

BUSİAD’ın sosyal sorumluluk projelerinden olan ve dernek üyelerinin katkılarıyla tamamlanan Dörtçelik Anne Oteli ve Çocuk Kreşi, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

 

Törene; BUSİAD üyesi sanayici iş adamlarının yanı sıra, Kamu Hastaneleri Birliği ile İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, çeşitli hastanelerin yetkilileri, Büyükşehir ile merkez ilçe belediyesi temsilcileri, siyasi parti görevlileri, sağlık çalışanları ve çocukları atıldı. Törende konuşan Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yöneticisi Uzman Doktor İsmail Özcan, bu kıymetli eseri kendilerine kazandıran BUSİAD’a ve üyelerine teşekkür etti. 800 metrekare kapalı alana sahip olan bu yeni birimin, hastanede yatan çocukların anne sütü ve anne şefkati ihtiyacını karşılaması adına büyük bir boşluğu dolduracağını ifade eden Özcan, “Anne sütünün önemi her geçen gün daha da önem kazanmakta. Hastanemizin yeni doğan ve yoğum bakım ünitelerinde yatan bebeklerin anne sütünden mahrum kalmaması için anneleri hastanemizde daha önce de kısıtlı imkanlarla konuk ediyorduk. Bu binanın yapılması ile 16 yataklı bir anne oteli hizmeti vereceğiz ve bebekler anne sütü ve anne şefkatinden mahrum kalmayacak. Hastane çalışanlarının çocukları için de kreş ihtiyacı da vardı. Artık 80 yataklı bir kreşimiz var. İhtiyaç halinde 120 yatağa kadar çıkabilecek. Çalışanlarımız da çocuklarından uzak kalmayacak ve onlar için endişe duymadan büyük motivasyon içinde çalışabilecek” diye konuştu.

“Her hastaneye bir kreş hedefimiz var”

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın da 15 yıllık bir süreç içinde Türkiye’nin yatak kapasitesi, hemşire sayısı ve yardımcı sağlık personeli sayısı gibi alanlarda önemli bir mesafe kat ettiğini söyledi. Bakanlığın ikinci faz olarak daha detaylı konulara ağırlık veren yeni bir hamle başlattığını dile getiren Prof. Dr. Aşkın, bundan sonraki hedefin çalışanların memnuniyeti ve gelir seviyeleriyle çalışma koşullarının iyileştirilmesi olduğunu ve kreş hizmetinin de bunun bir parçası olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Aşkın, şöyle devam etti: “Her hastaneye bir kreş hedefimiz var. Bir iki yıl içinde hemen hemen tüm hastanemizde bu süreci tamamlamayı arzu ediyoruz. Bu anlamda BUSİAD üyeleri çok kıymetli bir bağış yaptılar. Bizim için son derece anlamlı olan bu bağışın diğer iş adamlarımıza da örnek olmasını diliyorum.”

 

“İki ihtiyacı birden gideren bu yatırım, hepimiz adına büyük önem taşıyor”

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan da bu kıymetli eserin kente kazandırılması adına destek olan tüm BUSİAD üyelerine teşekkür ederek, “Türkiye sağlıkta önemli bir dönüşüm yaşıyor ve ilimiz hak ettiği yatırımları alıyor. Son 10 yıl içinde Bursa, yatak sayısını 5 binlerden 2019’un sonuna kadar 10 binlere çıkarmayı hedefliyor. Sadece yatak sayısı bakımından değil, verilen nitelikli hizmet anlamında da yaklaşık 5,5 milyonluk bir hinterlantta önemli bir merkez olmanın çabası içerisindeyiz. Hemen hemen her ilçede bir hastanemiz var. Şehir merkezindeki devasa yatırımlarla da 2023 hedeflerine hazırlanıyoruz. 2023’deki hedefimiz, hiçbir nitelikli hasta bakımı ihtiyacını başka illerde aramamak. 2023’den sonra İstanbul ve Ankara gibi illere hasta sevki yapmamayı hedefliyoruz. Öte yandan bizim annelerin kalacağı bir otele ve çalışanların çocukları için de bir kreşe ihtiyacımız vardı. İki ihtiyacı birden gideren bu yatırım, gerek bizler gerekse kent adına büyük önem taşıyor” diye konuştu.

 

“Projemizin insana dokunması ve fayda sağlamasından dolayı mutlu ve gururluyuz”

Dr. Özcan Akan’ın ardından söz alan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, BUSİAD’ın kuruluşundan bu yana çok sayıda proje hayata geçirdiğini ya da birçok projenin paydaşı olduğunu hatırlattı. Kuruluş gayeleri ve sahip oldukları değerler ışığında daha uzun yıllar gerek BUSİAD üyelerine,

gerekse kent yaşamına fayda sağlayamaya devam edeceklerinin altını çizen Baylan, “Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yönetimi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ışığında hayata geçirdiğimiz ve hastane bünyesinde faaliyet gösterecek olan Anne Oteli ve Çocuk Kreşinin, insana dokunan ve gerçek anlamda fayda sağlayan bir yönü olmasından dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Sayısız anneye ve birbirinden kıymetli çok sayıda çocuğa kucak açacağını ve önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini düşündüğümüz bu projenin hayata geçmesi için emek harcayan herkese ve desteğini esirgemeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesme törenine geçildi ve anne oteli ile kreş binasının resmi açılışı gerçekleştirildi. Kreşte kalacak çocuklarının katılımıyla kesilen pastanın ardından tören sona erdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …