Home FOTO GALERİ İMSİAD’DAN İNŞAAT MÜHENDİSİ ADAYLARINA UYGULAMALI ISI YALITIMI EĞİTİMİ…

İMSİAD’DAN İNŞAAT MÜHENDİSİ ADAYLARINA UYGULAMALI ISI YALITIMI EĞİTİMİ…

- Guncellenme Tarihi: 17 Mayıs 2017 15:52
4 min read
İMSİAD’DAN İNŞAAT MÜHENDİSİ ADAYLARINA UYGULAMALI ISI YALITIMI EĞİTİMİ… için yorumlar kapalı
0

İMSAD YÖNETİM KURULU ÜYESİ KUL: ISI YALITIMI YAPILMASIYLA YILDA 5 MİLYAR DOLAR TASARRUF SAĞLANABİLİR…

 

BURSA – Bursa’da inşaat sektörünün en önemli sivil toplum kuruluşu durumunda olan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) üyelerine yönelik faaliyetlerini sürdürürken, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında eğitime yönelik çalışmalarına devam ediyor.

 

İMSİAD, Üyelerinin Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik üniversitesi öğrencileriyle gerçekleştirdikleri bilgi paylaşımı ve çalışma hayatına hazırlık toplantılarının ardından şimdi de uygulamalı eğitimler başlattı.

 

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde düzenlenen uygulamalı eğitimde, İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Decostar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kul ısı yalıtımı ve uygulamaları hakkında örneklerle açıklamalarda bulundu.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Mekanik ABD Başkanı Prof. Dr. Babür Deliktaş’ın da katıldığı uygulamalı eğitime İnşaat Mühendisliği Bölümü 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri katıldılar.

 

Açıklamalarında, ısı yalıtımının yapılarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması olarak tanımlandığını ifade edenİMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Decostar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kul, ısı yalıtımının yaşam kalitesini arttırdığını ve ekonomik anlamda tasarruf sağladığını söyledi.

 

Binalarda kullanılan enerjinin yaklaşık yüzde 85’inin ısıtma ve soğutma amaçlı kullanıldığını belirten Kul, “Maalesef ülkemizdeki binaların yüzde 80’i yalıtımsız durumda. Mevcut binalarda ısı yalıtımı yapılması durumunda yılda yaklaşık 5 milyar dolar tasarruf sağlanabilir” dedi.

 

İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Decostar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kul’un açıklamalarından sonra İnşaat Mühendisliği Bölümü 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri Mekanik ABD Başkanı Prof. Dr. Babür Deliktaş’ın nezaretinde ısı yalıtımı uygulaması gerçekleştirdiler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…